fbpx

Region Norrbotten rekryterar 13 chefer

Före helgen gick Region Norrbotten ut och annonserade efter 13 nya chefer.

Regiondirektör Anna-Stina Nordmark Nilsson uppger för P4 Norrbotten att orsaken är att  en ny organisation ska införas efter nyår.

Bakgrunden är att politiken har fattat beslut om förändringar i syfte att minska regionens utgifter med totalt 700 miljoner kronor.

De utannonserade chefstjänsterna är bland annat: hälso- och sjukvårdsdirektör,  stabschef, HR-direktör, ekonomidirektör, samt divisionschefer inom Nära vård, länssjukvård och psykiatri.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Region Norrbotten rekryterar 13 chefer

 1. 7 miljoner är en för låg summa. Enbart de 4 direktörstjänsterna samt stabschefen ligger i spannet 75 – 140 tkr per månad. Lägg därtill ordinarie sociala kostnader, individuella pensionsförsäkring ar, sjukförsäkringar, förmåner, m.m. Sedan ska lönekostnaderna för ytterligare 8 stycken chefer på divisions nivå adderas till. De 7 som nämns lär nog snarare hamna kring 21-30 miljoner per år till slut.

 2. Vart hamnar dom 700 milj kr om dom mot alla odds skulle få mer? Anna-Stina kan du förklara.

  • Anställ på golvet istället! det är som i kommunerna där man anställer folk till helt onödiga tjänster som jobbar hemifrån!?

 3. Fiffigt värre, minska regionens utgifter med att öka på lönekostnader på cirka 7 miljoner per år 🙂

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.