fbpx

Region Norrbotten rekryterar 13 chefer

Före helgen gick Region Norrbotten ut och annonserade efter 13 nya chefer.

Regiondirektör Anna-Stina Nordmark Nilsson uppger för P4 Norrbotten att orsaken är att  en ny organisation ska införas efter nyår.

Bakgrunden är att politiken har fattat beslut om förändringar i syfte att minska regionens utgifter med totalt 700 miljoner kronor.

De utannonserade chefstjänsterna är bland annat: hälso- och sjukvårdsdirektör,  stabschef, HR-direktör, ekonomidirektör, samt divisionschefer inom Nära vård, länssjukvård och psykiatri.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Region Norrbotten rekryterar 13 chefer

 1. 7 miljoner är en för låg summa. Enbart de 4 direktörstjänsterna samt stabschefen ligger i spannet 75 – 140 tkr per månad. Lägg därtill ordinarie sociala kostnader, individuella pensionsförsäkring ar, sjukförsäkringar, förmåner, m.m. Sedan ska lönekostnaderna för ytterligare 8 stycken chefer på divisions nivå adderas till. De 7 som nämns lär nog snarare hamna kring 21-30 miljoner per år till slut.

 2. Vart hamnar dom 700 milj kr om dom mot alla odds skulle få mer? Anna-Stina kan du förklara.

  • Anställ på golvet istället! det är som i kommunerna där man anställer folk till helt onödiga tjänster som jobbar hemifrån!?

 3. Fiffigt värre, minska regionens utgifter med att öka på lönekostnader på cirka 7 miljoner per år 🙂

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.