fbpx

Regionala restriktioner kan införas

Smittspridningen i Norrbotten är mycket hög och läget är väldigt ansträngt, aviserade Region Norrbotten på en presskonferens i fredags. Regionala restriktioner kan införas för att stoppa smittspridningen. 

Till skillnad från resten av  Sverige och övriga Europa syns det en förbättring, men den märks inte av i Norrbotten. Jämfört med resten av landet ligger Norrbotten näst sämst när det gäller smittspridning och snudd på sämst i hela Europa. Om inte smittspridningen minskar avsevärt är det inte läge att öppna upp samhället ytterligare, klargjorde smittskyddsläkaren Anders Nystedt i fredags.

Från den 1 juni införs vissa lättnader i restriktioner nationellt men Norrbotten kommer att överväga huruvida ännu strängare restriktioner behöver införas. Kommande vecka smittskyddsläkaren att påbörja en dialog med länsstyrelsen och länets kommuner om att lägga fram ett förslag till Folkhälsomyndigheten om regionala restriktioner.

Nya fall i Norrbotten vecka 19. Veckans siffror offentliggörs under måndagen. 

Pajala: 27                                 

Haparanda: 11     

Övertorneå : 2       

Kalix: 45         

Överkalix: 10         

Boden: 123     

Luleå: 307               

Piteå: 180                        

Älvsbyn: 23

Gällivare: 94 

Kiruna: 127

Jokkmokk: 2

Arjeplog: 39                             

Arvidsjaur: 26

Källa: Region Norrbotten

 

 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Regionala restriktioner kan införas

    • Haparanda har lite bättre, men inte bra. Kolla Gällivare, Kiruna,Kalix, Luleå,.. Norrbotten är sämst i Europa.

    • Är det först nu Sverige börjar vakna? När det börjar drabba Norrbotten…nog är det bara heja Sverige!! Du gamla du fria…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

STR-T bemöter kuppanklagelserna

STR-T:s gamla förbundsledning har beskrivit årskongressen i april, som kuppartad. En ny styrelsemedlem medger att allt kanske inte gick till enligt regelboken men att ”ändmålet helgar medlen”. Nya ordföranden Eva Kvist säger att inget i genomförandet gått felaktigt till. Hon ifrågasätter också att HB skriver om saken och frågar om tidningens källor.

HB granskar: Konsultkarusellen

HAPARANDA Kommunalrådet Sven Tornberg (C) har hela tiden prisat värmeverkets konsulter, deras höga kompetens och kommunledningens stora förtroende för dem. HB har nu granskat konsulterna som hittills kostat Haparanda värmeverk 7,8 miljoner kronor till och med april 2021. Och konsultfakturorna fortsätter att ticka in.

Kommunen köpte ut skyddsombudet

Mitt i bristen på vårdpersonal har Haparanda stad köpt ut en undersköterska som har arbetat prickfritt på äldreboendet Klippan i 38 år. Enligt kollegor beror det enbart på att hon har varit ett starkt skyddsombud.

VD fick oriktiga arvoden

Enligt aktiebolagslagen och skatteverket ska en vd vara anställd och inte konsult. Haparanda värmeverks vd har nu varit konsult i fyra år. En miss som kan kosta kommunen miljonbelopp om upplägget granskas.

”Staten måste sänka avkastningskravet”

Birger Lahti är riksdagsledamot och landsbygdspolitisk talesperson för (V). Han följer den hårdnade debatten vad gäller naturskog och avverkningar. ”Det enda raka är att staten sänker avkastningskravet på Sveaskog, för att bemöta miljökraven, säger han