fbpx

Regionen har klart med tre nya chefer

Region Norrbotten har klart med tre nya divisionschefer inom vården.

Ann-Sofi Schäufele tar över som divisionschef för Division Funktion från och med första oktober.

Krister Berglund, som för närvarande är chef för Division Psykiatri, kommer att vara tf divisionschef för Division Nära fram till och med sista mars nästa år.

Hans nuvarande tjänst tas över av Pernilla Nordqvist, som nu är verksamhetschef vid Länsgemensam psykiatri. Även hon kommer att ha tjänsten som tf chef för Division Psykiatri till och med sista mars.

När det gäller tillsättning av befattningarna som divisionschef för Länssjukvård 1 och Länssjukvård 2 gick ansökningstiden ut i söndags och anställningsintervjuer kommer att påbörjas så snart som möjligt.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Regionen har klart med tre nya chefer

  1. Jag hoppas S tar sitt sunda förnuft till fånga, och bifaller Sjvp:s förslag om öppnande av fler ungdomsmottagningar i Norrbottens län, inkl Haparanda! Varför måste ni reservera er och låta partipolitik gå före barn och ungas hälsa enligt ert agerande? Ni tänker ju inte på de svaga som ni påstår! Bara att partiet får poäng..Usch!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.