fbpx

Regionen slipper vite på tio miljoner

Förvaltningsrätten beslutade i veckan att avslå IVOs ansökan om att Region Norrbotten ska betala vite på tio miljoner kronor.

Region Norrbotten har under år 2023 haft två vitesmål i Förvaltningsrätten i Stockholm. Ett gällde att IVO, Inspektionen för vård och omsorg, ansökt om att regionen ska betala vite om tio miljoner kronor på grund av vårdplatsbristen på Sunderby sjukhus. Det andra avser Arbetsmiljöverkets ansökan om att regionen ska betala 500.000 kronor i vite med anledning av bristande arbetsmiljö på akutmottagningen i Sunderbyn.

Nu har Förvaltningsrätten beslutat att avslå både IVO:s och Arbetsmiljöverkets ansökningar.

I motiveringen uppges att vitesföreläggandena bedöms vara för otydligt utformade för att kunna ligga till grund för utdömande av vite.

Enligt ett pressmeddelande från Region Norrbotten anser IVO att sjukhuset ska ha 180 vårdplatser, medan regionen ”siktar högre, på totalt 200 platser”.

– Vi arbetar aktivt för att få till en mer stabil bemanning och minska andelen inhyrd personal i våra verksamheter. Med fler egna medarbetare får vi en mer robust verksamhet, något som inverkar på såväl patientsäkerhet som arbetsmiljö, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Pia Näsvall i pressmeddelandet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF