fbpx

Rekommendationer om vistelse i Haparanda varierar

TORNEDALEN: Nu har sjukvårdsdistriktet Länsi-Pohja på den finska sidan gått ut med egna rekommendationer.

Yle Kemi rapporterar att sjukvårdsdistriktet uppmanar att undvika resor utomland och detta ska gälla även Haparanda.

Dock gäller uppmaningen inte arbetspendling.

Detta eftersom många anställda, bland annat inom social- och hälsåvårde, bor på olika sidor av gränsen och deras pendling anses nödvändig för en fungerande hälsovård.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

14 kommentarer på “Rekommendationer om vistelse i Haparanda varierar

 1. Pänktti: Boomers är dom som är födda 1946-1964. (Den egocentriska generationen)

 2. Snälla boomers! Stanna hemma och följ myndigheternas råd om karantän. Dags att ni visar solidaritet med era med människor.

 3. Boomers! Visa solidaritet och stanna hemma. Dags att ni följer myndigheternas råd och ej bryter er karantän för statshälsans skull. Vi andra är ej odödliga som ni boomers.

 4. EU införde ett inreseförbud tidigare under tisdagen för alla som inte är EU-medborgare. Efter EU:s besked dröjde det 17 minuter innan regeringen hade fattat ett beslut om inresestopp från länder utanför Europa från och med torsdag och 30 dagar framåt för alla resor in i landet.

 5. Finland förbereder sig för att stänga gränserna under onsdagen.
  Norge och Danmark har redan stängt sina gränser så nu behöver inte Sverige stänga sina och vara neutrala även i detta krig (mot coronaviruset).

 6. om vi stänger skolor för de yngre barnen, vem tar hand om dem? ska också föräldrar stanna hemma? eller ska far/mor-föräldrar (70+) vara barnvakter? Barn kan smitta de äldre vilket är farligt.

 7. Nu skriver Iltalehti att Finland stänger sina skolor. Nu är det dags för Haparanda att följa efter…

 8. hej tänkte bara hur det är med skolan i haparanda??
  torneå har redan stängt flera skolor,men ska inte haparanda göra samma sak?
  eller vad tycker ni?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka