Rekommendationer om vistelse i Haparanda varierar

TORNEDALEN: Nu har sjukvårdsdistriktet Länsi-Pohja på den finska sidan gått ut med egna rekommendationer.

Yle Kemi rapporterar att sjukvårdsdistriktet uppmanar att undvika resor utomland och detta ska gälla även Haparanda.

Dock gäller uppmaningen inte arbetspendling.

Detta eftersom många anställda, bland annat inom social- och hälsåvårde, bor på olika sidor av gränsen och deras pendling anses nödvändig för en fungerande hälsovård.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

14 kommentarer på “Rekommendationer om vistelse i Haparanda varierar

 1. Snälla boomers! Stanna hemma och följ myndigheternas råd om karantän. Dags att ni visar solidaritet med era med människor.

 2. Boomers! Visa solidaritet och stanna hemma. Dags att ni följer myndigheternas råd och ej bryter er karantän för statshälsans skull. Vi andra är ej odödliga som ni boomers.

 3. EU införde ett inreseförbud tidigare under tisdagen för alla som inte är EU-medborgare. Efter EU:s besked dröjde det 17 minuter innan regeringen hade fattat ett beslut om inresestopp från länder utanför Europa från och med torsdag och 30 dagar framåt för alla resor in i landet.

 4. Finland förbereder sig för att stänga gränserna under onsdagen.
  Norge och Danmark har redan stängt sina gränser så nu behöver inte Sverige stänga sina och vara neutrala även i detta krig (mot coronaviruset).

 5. om vi stänger skolor för de yngre barnen, vem tar hand om dem? ska också föräldrar stanna hemma? eller ska far/mor-föräldrar (70+) vara barnvakter? Barn kan smitta de äldre vilket är farligt.

 6. Nu skriver Iltalehti att Finland stänger sina skolor. Nu är det dags för Haparanda att följa efter…

 7. hej tänkte bara hur det är med skolan i haparanda??
  torneå har redan stängt flera skolor,men ska inte haparanda göra samma sak?
  eller vad tycker ni?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Full fart för skärgårdstrafiken

Inledningen av säsongen pekade på en dyster sommar för den kommersiella skärgårdstrafiken, utifrån många avbokningar i juni. – Men sedan kom det en otippad vändning, säger skepparen och skärgårdsentreprenören Kim Innala.

Hemliga planer på finsk Robinson

TORNEÅ: HB kan idag avslöja att en inspelning av en finsk Expedition Robinson med B-kändisar kan bli verklighet när filmbolaget Mastiff filmar den svenska versionen i Haparanda skärgård.

Seskarösågens start gynnas av pandemin

SESKARÖ: Coronakrisen har stärkt sågverksindustrin i Tornedalen. HB har kollat med två sågverk. Seskarö Sågverk kör igång med ett skift och 15 anställda i augusti och har efterfrågan på allt virke från Seskarö. Jutos Timber i Teurajärvi ökar både produktion och investeringar.

Oro inför Robinson

– Se hur det gick i Gällivare. Det kom massor av människor utifrån för underhållsjobb i gruvan – och man tvingades stänga ner samhället på grund av smittspridningen. – Vem tar ansvaret om samma sak händer i lilla Haparanda när massor av människor kommer utifrån för Robinson-inspelningarna. Jag är djupt oroad.

Redo för fotbollspremiär

Nu står alla fotbollsspelare i startblocken för att börja spela matcher efter en extremt lång försäsong med bara träning. HB har träffat en förväntansfullt tränare. – Det smäller till på söndag med hemmamatch mot Öjeby IF (div 5 lag) i Lilla Coop Cup, säger Haparanda FF:s tränare Jouko Liakka.

Hård kritik mot chef på kommunen

I en skrivelse till samtliga politiker i fullmäktige i Haparanda samt till Arbetsmiljöverket framförs allvarlig kritik mot två kommunala chefer. Trots flera anmälningar uppges inget hända.

Ökar försäljningen trots coronakrisen

– Vi har i Tornedalen en särskild kraft och en sisu som kanske inte finns på andra håll. Jaxal är utan tvekan ett resultat av den kraften. Det säger Ida Hjort-Rova, 30 år, vd vid Jaxal AB, Övertorneås näst största industriföretag. Ett företag som rekryterar och växer mitt i coronakrisen.