fbpx

Ren plågad av skoter

PAJALA: Under fredagen fick polisen samtal från en sameby om att en ren körts på avsiktligt med skoter.

Under påskaftonen, lördag, lämnar polisen information om att renen blivit påkörd och skadad  på en ort i norra delarna av Pajala kommun. Renen har avlivats.

Via spår från platsen har en skoter påträffats. Från skotern har polisen kunnat säkra vissa spår. Misstanke om att renen körts på avsiktligt uppstod. Skotern är tagen i beslag och en brottsplatsundersökning är genomförd.

Förhör med en person som misstänks ha kört skotern har hållits. Personen är skäligen misstänkt för djurplågeri, skadegörelse samt smitning från trafikolycksplats.

En förundersökning är inledd.

– Vi har tagit ut all tillgänglig resurs till detta ärende i ett ansträngt läge. Utredningsläget är gott, inte minst på grund av de goda iakttagelser vi fått, säger Anders Malmström vid polisen i Norra Lappland.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Ren plågad av skoter

 1. Onödigt tilltag men om renarna hålls inhägnade och matas i hägn så är problemet löst.
  Hur skulle det se ut om alla kor, får, getter m.m fick springa löst i naturen.
  Nä, modernisera upp rennäringen och inhägna renarna så slipper vi dessa i naturen.

  • Jag håller med dig om att de borde hållas inhägnade, om de nu ska kallas tamdjur, alternativt få springa fritt, men då jagas på hösten.

   Detta tilltag var emellertid inte bara ”onödigt” utan mer … elakt.

   Renägarens ekonomiska förlust skiter jag i, men en psykiskt frisk person kör då inte på ett djur om det går att undvika.

 2. Fan, hur kan man vara så känslokall, gråt inte när något händer dina egna anhöriga, eller dig själv då du råkar slå dig med hammaren i tummen – för är man så kall mot andra djur, människor så är man en ynkrygg!

 3. Stackars ren! – Men hur kör man egentligen på en ren (eller någonting annat) utan att själv få ont? Kan det helt enkelt ha rört sig om en oavsiktlig fyllepåkörning, med tanke på att det är påsk?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.

Konkursen i Northland avslutad

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.