fbpx

Ren plågad av skoter

PAJALA: Under fredagen fick polisen samtal från en sameby om att en ren körts på avsiktligt med skoter.

Under påskaftonen, lördag, lämnar polisen information om att renen blivit påkörd och skadad  på en ort i norra delarna av Pajala kommun. Renen har avlivats.

Via spår från platsen har en skoter påträffats. Från skotern har polisen kunnat säkra vissa spår. Misstanke om att renen körts på avsiktligt uppstod. Skotern är tagen i beslag och en brottsplatsundersökning är genomförd.

Förhör med en person som misstänks ha kört skotern har hållits. Personen är skäligen misstänkt för djurplågeri, skadegörelse samt smitning från trafikolycksplats.

En förundersökning är inledd.

– Vi har tagit ut all tillgänglig resurs till detta ärende i ett ansträngt läge. Utredningsläget är gott, inte minst på grund av de goda iakttagelser vi fått, säger Anders Malmström vid polisen i Norra Lappland.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Ren plågad av skoter

 1. Onödigt tilltag men om renarna hålls inhägnade och matas i hägn så är problemet löst.
  Hur skulle det se ut om alla kor, får, getter m.m fick springa löst i naturen.
  Nä, modernisera upp rennäringen och inhägna renarna så slipper vi dessa i naturen.

  • Jag håller med dig om att de borde hållas inhägnade, om de nu ska kallas tamdjur, alternativt få springa fritt, men då jagas på hösten.

   Detta tilltag var emellertid inte bara ”onödigt” utan mer … elakt.

   Renägarens ekonomiska förlust skiter jag i, men en psykiskt frisk person kör då inte på ett djur om det går att undvika.

 2. Men har polisen samma prioritering när det gäller våldsbrott på människor?
  Ex våldtäkter..

 3. Fan, hur kan man vara så känslokall, gråt inte när något händer dina egna anhöriga, eller dig själv då du råkar slå dig med hammaren i tummen – för är man så kall mot andra djur, människor så är man en ynkrygg!

 4. Stackars ren! – Men hur kör man egentligen på en ren (eller någonting annat) utan att själv få ont? Kan det helt enkelt ha rört sig om en oavsiktlig fyllepåkörning, med tanke på att det är påsk?

 5. öga för öga för den som gjorde det, ta en skoter och gör lika med hen som körde på renen

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka