fbpx

Renspolning av vattennät

På söndag, den 28 maj, och två veckor framåt ska vattenledningsnätet i Nikkala och Västra Nikkala spolas rent.

Vattnet kommer därför att vara avstängt under följande tider: 28 maj-1 juni mellan klockan 19.30 och 07.00 samt 4-8 juni mellan klockan 19.30 och 07.00.

Renspolningen, som utförs av Rensman Norr AB, genomförs med en blandning av vatten och tryckluft etappvis i samhället. ”Detta innebär att ni kan få kraftiga luftstötar och missfärgat vatten om ni öppnar någon vattenkran under den tid som renspolningen pågår. Inga kemikalier kommer att användas”, informerar kommunen på hemsidan.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Renspolning av vattennät

 1. Enligt kommunen när man klagar på vattnet i byn får man till svar att det inte är nåt fel på vattnet och att vattnet är bra. Men sen skriver dom själva följande på sin hemsida: ”Renspolning av det kommunala vattenledningsnätet i Nikkala och Västra Nikkala kommer att utföras som ett led i underhållsarbete för att förbättra vattenkvalitén.”
  Frågan är ju vad kommunen mörkar?! Om vattnet är bra, varför ska det förbättras?
  Sen är ju vattnet gult och grumligt(som vanligt).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.