Reseförbud till och från Helsingfors

FINLAND: Finlands statsminister Sanna Marin (SDP) meddelade att huvudstaden Helsingfors och landskapet Nyland med flera andra städer, spärras av och att rörelsefriheten begränsas. Marins besked kom på en presskonferens i Helsingfors under gårdagen, skriver TT. 

Karantänen för boende i Nyland kommer att gälla i tre veckor, fram till den 19 april, skriver Hufvudstadsbladet. Restriktionerna och resebegränsningarna gäller både från och till landskapet Nyland.

Den nya lagen behandlas och antas under torsdagen,

Regeringens bedömning är att den enda fungerande åtgärden för att hejda epidemins framfart är att minska på kontakterna mellan människor, sade Sanna Marin under presskonferensen.

 

Publicerad i Svenska Taggar: ,
14 kommentarer om “Reseförbud till och från Helsingfors
 1. Resultaten skriver:

  Sådärja. Nu gick man helt rätt väg 👍

  Bara Sverige följde efter…

  Löjligt när man stänger landsgränser medans smittan får härja fritt inom egna landet.

 2. ll skriver:

  Synd att inte den finska regeringen styr Sverige också.

 3. Pajala bybo skriver:

  När Finland bestämmer något och slår näven i bordet så händer saker direkt.
  För Sveriges del är det alldeles försent innan något händer. Tyvär.

 4. Demokrat skriver:

  Inkompetensen är skrämmande angående Corona epidemin. Regeringen/departementen och myndigheten leker med svenska medborgares liv och lem. Dom har ingen susning/kompetens hur man styr ett land i kris. Det bristande ledarskap som statsminister Löven (s) visar upp är förödande för landet. Det räcker inte med att vifta med svenska flaggan när rikets säkerhet/hälsa står på spel. Den grön-röda agendan måste för passas till historien där den hör hemma.När pandemin har klingat av måste Riksdagen ta ansvar och rösta bort den styrande regimen och utlysa extra val och flytta fram ordinarie val till 2024.

 5. PalleRungqvist skriver:

  Svenska myndigheter gör ingenting, pengarna är viktigare. Ni får betala av det.

 6. Fakta skriver:

  Inläggen ovan visar en total okunnighet om den svenska strategin!! Har t.ex. höger regeringen i Italien lyckats? Till Demokrat: Så du föredrar Jimmy ”vet inte” Åkesson som tar över ledarskapet i landet!

 7. Keke skriver:

  Gör som i Finland,spärra av dom områden vars mest corona smittade.

 8. Bengt Westman skriver:

  Många som känner sig kallade att bedöma olika åtgärder också på denna sida. Men de tror nog inte ens själva på sina kunskaper enär de måste skriva annonymt.

 9. Resultaten skriver:

  Pajala bybo skriver:

  Det har du rätt i och att man klarar av ta snabba beslut.

  Men så har det alltid varit i Sverige. Vi måste ha flera möten och saken bollas och diskuteras månader ibland tom år innan nåt händer.

  Men sedan kan jag tycka det fel att skylla på Sverige. Som om inte Finland haft utrikes flygtrafik etc.

  I det här fallet skulle jag inte bli förvånad om finska lappland i slutändan drabbas värre än svenska.

 10. Resultaten skriver:

  Sedan måste jag tillägga att i vissa stunder är det bättre att diskutera än att ta förhastade beslut.

  Lär bli enorma ekonomiska bekymmer framöver.

  Men om man hade stoppat det här i tid. T ex testat dem som rört sig i Asien hade det här kanske aldrig spridit sig till Europa på samma sätt som nu.

 11. Seymor Butts skriver:

  Den här pandemin kommer att pågå så länge tills ”befolkningen” uppnår ”kollektiv immunitet”, det går inte att stoppa, bara att fördröja. Det kommer att bli en ekonomisk kollaps i väldigt många länder, företag efter företag får klappa igen och arbetslösheten stiger till rekordnivåer, den ekonomiska ”pandemin” kommer också att skörda människoliv. Det gäller att hålla igång ekonomin men samtidigt skydda befolkningen, det är en svår balansgång.

 12. Ferrum skriver:

  Hur som helst, 60% av befolkningen måste smittas för att det ska skapas immunitet. Eller att det går att ta fram ett vaccin, då går det fortare att uppnå immunitet. Att stänga gränserna förhalar bara utvecklingen vilket är bra för då blir inte alla sjuka på en gång vilket skulle vara förödande för vårt sjukvårdssystem.

 13. Novis skriver:

  Hej,Fakta!Jag tittade in på konjunkturinstitutet hemsida. Där stod det ” En synnerligen djup lågkonjunktur väntar Sverige” KI skrev också att ”svensk BNP faller med drygt 6 % det andra kvartalet” Skrämmande utveckling av svensk ekonomin. Om inte Regeringen ändrar sin politik angående Coronan är Sverige illa ute. Låg avlönade och fatig pensionärer riskerar att förlora allt. Vi kanske kan lära av historien?
  Hoppas Riksdagen stoppar den förödande politik/agenda som regeringen driver innan det är försent.

 14. Viktigpetter skriver:

  Signaturen Fakta visar en total okunnighet om Italiens regering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.