fbpx

Resenärer kan få munskydd mot uppvisad biljett

Länstrafiken planerar att erbjuda resenärer ett munskydd mot uppvisande av giltig biljett.

Från och med idag, den 7 januari 2021, rekommenderar Folkhälsomyndigheten att personer som reser med kollektivtrafik på tider där det är svårt att hålla avstånd använder munskydd. Det handlar främst om vardagar klockan 7-9 och 16-18, och gäller personer födda 2004 och tidigare.

Länstrafiken i Norrbotten uppger på sin  hemsida att bolaget planerar att tillhandahålla med munskydd till ”de som inte haft möjlighet att ordna ett eget”. Men eftersom antalet är begränsat påpekas att det är resenärerna själva som ska ansvara för att införskaffa munskydden inför resan.

Ansvaret att följa rekommendationen ligger också på resenären.

Utlämnandet av munskydd sker inte på bussarna utan kommer att ske via Bussgodsombud under ordinarie öppettider så snart munskydden är på plats.

Vidare uppges att Folkhälsomyndigheten rekommenderar engångsmunskydd som är CE-märkt klass 1 eller 2.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Resenärer kan få munskydd mot uppvisad biljett

  1. Varför måste skolbarnen fortfarande åka kollektivt? Tidigare fullt friska barn riskerar att drabbas av en livshotande hyperinflammation (källa: SVT). (Skol)plikten framför allt – och som vanligt är det pengarna som styr …

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.