fbpx

Restriktioner slopas i Sverige nästa vecka

Statsminister Magdalena Andersson (S) lämnade under torsdagsmorgonen besked om att restriktionerna slopas från och med den 9 februari och samhället kan därmed öppna upp. 

– Det börjar bli dags att öppna upp igen. Pandemin inte över, men den är på väg in i en ny fas, säger Magdalena Andersson.

Särskilda rekommendationer för ovaccinerade ligger kvar, och statsministern uppmanar till att vaccinera sig, dels om man är helt ovaccinerad men även att boka in tredje dosen om man har tagit två doser.

Smittspridningen avtar inte enbart för att restriktionerna lyfts. Socialminister Lena Hallengren påpekar att man fortfarande ska stanna hemma om man är sjuk.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Restriktioner slopas i Sverige nästa vecka

 1. är ovaccinerad och blev inte ens sjuk, ni som tar vaccin blir mycket mer sjuka än vi utan, folk med 3e vaccinationen ligger på iva, vaccin är en bluff

 2. Med så är ju fallet att dom ”får skylla sig själv” dom har själv valt att inte ta vaccinet med vetskap om vad det innebär, förutom ett fåtal som inte kan ta det pga olika orsaker.

 3. Nu får alla ovaccinerade skylla sig själva om dom blir allvarligt sjuka eftersom dom vaccinerade börjar leva som vanligt.

  • Jag har sett många vaccinerade leva som vanligt hela tiden, hört dem säga hela tiden att ovaccinerade får ”skylla sig själva”. Ett splittrat folk … Samtidigt som det talas om ”allas lika värde”. Sjukt!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN