fbpx

Restriktioner slopas i Sverige nästa vecka

Statsminister Magdalena Andersson (S) lämnade under torsdagsmorgonen besked om att restriktionerna slopas från och med den 9 februari och samhället kan därmed öppna upp. 

– Det börjar bli dags att öppna upp igen. Pandemin inte över, men den är på väg in i en ny fas, säger Magdalena Andersson.

Särskilda rekommendationer för ovaccinerade ligger kvar, och statsministern uppmanar till att vaccinera sig, dels om man är helt ovaccinerad men även att boka in tredje dosen om man har tagit två doser.

Smittspridningen avtar inte enbart för att restriktionerna lyfts. Socialminister Lena Hallengren påpekar att man fortfarande ska stanna hemma om man är sjuk.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Restriktioner slopas i Sverige nästa vecka

 1. är ovaccinerad och blev inte ens sjuk, ni som tar vaccin blir mycket mer sjuka än vi utan, folk med 3e vaccinationen ligger på iva, vaccin är en bluff

 2. Med så är ju fallet att dom ”får skylla sig själv” dom har själv valt att inte ta vaccinet med vetskap om vad det innebär, förutom ett fåtal som inte kan ta det pga olika orsaker.

 3. Nu får alla ovaccinerade skylla sig själva om dom blir allvarligt sjuka eftersom dom vaccinerade börjar leva som vanligt.

  • Jag har sett många vaccinerade leva som vanligt hela tiden, hört dem säga hela tiden att ovaccinerade får ”skylla sig själva”. Ett splittrat folk … Samtidigt som det talas om ”allas lika värde”. Sjukt!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka