fbpx

Resultat av medborgarelöfte

I lokalpolisområde Östra Norrbotten har man under flera års tid arbetat strukturerat med riktade insatser utifrån det som framkommit vid medarbetar- och medborgardialoger, skriver polisen i en publikation på sin hemsida.

Dialogerna utgör grunden för den lokala lägesbild som polis och kommun därefter arbetat fram tillsammans. Utifrån den gemensamma lägesbilden planeras därefter insatser, antingen i samverkan med andra samhällsaktörer, myndigheter eller enskilt.

Insatsen i Haparanda förra veckan var ett enskilt ärende för polisen men byggde på bra samverkan med nationell- och länsgemensam polisresurs och Tullverket. Insatsen var en planerad medborgarlöftes-insats som pågick under slutet av föregående vecka. Målet, arbeta mot narkotikabrottslighet och illegala vapen.

I samband med insatsen gjordes bland annat ett fynd som resulterade i att polisens nationella bombgrupp från Stockholm kom till Haparanda för att undersöka och omhänderta misstänkt föremål som är kopplat till den man som nu sitter häktad.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Resultat av medborgarelöfte

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).