fbpx

Resultat i kyrkovalet Haparanda

Slutgiltiga resultatet för valet till kyrkofullmäktige 2021 i Haparanda församling landade i att Arbetarepartiet Socialdemokraterna fick 49,35 procent av rösterna. Borgerligt alternativ 25,54 och Centerpartiet 25,11.

Resultatet innebär att (S) fick 344 röster och 13 mandat, (Borg A) 178 röster och 6 mandat samt (C) 175 röster och 6 mandat. Både (C) och (Borg A) backade jämfört med valet 2017. Valdeltagandet sjönk däremot i det stora hela – 0,46 procentenheter jämfört med föregående val. Valdeltagandet låg 2021 på 13,51 procent. Totalt antal röstberättigade inom valdistriktet var 5.343 och bland totalt antal röster landar på blygsamma 722 varav 697 giltiga och 25 ogiltiga.
Personrösterna till kyrkofullmäktige är räknade och valda ledamöter i (S) blev Ann-Kristin Myllymäki, Inga-Lisa Johannessen, Lars Pesula, Marléne Haara, Robert Ekholm, Katarina Mulari, Hans Öhman, Bengt Westman, Jenny Lindgren, Taina Kenttä, Agneta Franzén, Jani Suhonen och Ann-Christin Ollinen. Valda ledamöter i (Borg A), Bo Göte Ingemar Kronborg, Valentina Asplund, Eija Annikki Karlsson, Karl Kallioniemi och Gunvor Margitta Henriksson, Anna Wikström. I nomineringsgruppen (C) följer resultatet Gun-Britt Liljergren, Einar Granström, Monica Westman, Elisabet Liljebäck, Maria Granström samt Ulla Hardelin. I slutgiltigt resultat för val till stiftsfullmäktige 2021 Luleå stift så fick (S) 40,46 procent av rösterna. Inga-Lisa Johannessen blev vald som en av ledamöterna inom nomineringsgruppen (S), totalt antal mandat 21. Slutgiltigt resultat har för val till kyrkomötet har ännu inte publicerats.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Resultat i kyrkovalet Haparanda

  1. ”Sosse”, berätta gärna i vilket stycke i bibeln det förespråkas att man ska smäda andra? (M och C i detta fall). Undrar för övrigt hur många av de invalda politikerna som egentligen tror på Gud?

  2. vi fick nästan hälften av rösterna. vilken framgång. moderaterna och centern deppar och mår illa. och vi ler och ber.

    • Jaha, sossarna fick ingen majoritet här heller. Kanske det var Guds vilja? Av tradition har jag alltid varit med i Svenska kyrkan, och möjligen som nån slags ”försäkring” inför det som kommer efter detta jordeliv. Men, om kyrkoskatten går till att finansiera den vanliga partipolitiken (mångfald, hbtq,miljö etc) då kanske man lika väl kan spara de tusenlapparna och idka sin tro på egen hand? Har ej bestämt mig än men medlemskap i Svenska kyrkan känns ej längre skälvklart…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.