fbpx

Resultat i kyrkovalet Haparanda

Slutgiltiga resultatet för valet till kyrkofullmäktige 2021 i Haparanda församling landade i att Arbetarepartiet Socialdemokraterna fick 49,35 procent av rösterna. Borgerligt alternativ 25,54 och Centerpartiet 25,11.

Resultatet innebär att (S) fick 344 röster och 13 mandat, (Borg A) 178 röster och 6 mandat samt (C) 175 röster och 6 mandat. Både (C) och (Borg A) backade jämfört med valet 2017. Valdeltagandet sjönk däremot i det stora hela – 0,46 procentenheter jämfört med föregående val. Valdeltagandet låg 2021 på 13,51 procent. Totalt antal röstberättigade inom valdistriktet var 5.343 och bland totalt antal röster landar på blygsamma 722 varav 697 giltiga och 25 ogiltiga.
Personrösterna till kyrkofullmäktige är räknade och valda ledamöter i (S) blev Ann-Kristin Myllymäki, Inga-Lisa Johannessen, Lars Pesula, Marléne Haara, Robert Ekholm, Katarina Mulari, Hans Öhman, Bengt Westman, Jenny Lindgren, Taina Kenttä, Agneta Franzén, Jani Suhonen och Ann-Christin Ollinen. Valda ledamöter i (Borg A), Bo Göte Ingemar Kronborg, Valentina Asplund, Eija Annikki Karlsson, Karl Kallioniemi och Gunvor Margitta Henriksson, Anna Wikström. I nomineringsgruppen (C) följer resultatet Gun-Britt Liljergren, Einar Granström, Monica Westman, Elisabet Liljebäck, Maria Granström samt Ulla Hardelin. I slutgiltigt resultat för val till stiftsfullmäktige 2021 Luleå stift så fick (S) 40,46 procent av rösterna. Inga-Lisa Johannessen blev vald som en av ledamöterna inom nomineringsgruppen (S), totalt antal mandat 21. Slutgiltigt resultat har för val till kyrkomötet har ännu inte publicerats.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Resultat i kyrkovalet Haparanda

  1. ”Sosse”, berätta gärna i vilket stycke i bibeln det förespråkas att man ska smäda andra? (M och C i detta fall). Undrar för övrigt hur många av de invalda politikerna som egentligen tror på Gud?

  2. vi fick nästan hälften av rösterna. vilken framgång. moderaterna och centern deppar och mår illa. och vi ler och ber.

    • Jaha, sossarna fick ingen majoritet här heller. Kanske det var Guds vilja? Av tradition har jag alltid varit med i Svenska kyrkan, och möjligen som nån slags ”försäkring” inför det som kommer efter detta jordeliv. Men, om kyrkoskatten går till att finansiera den vanliga partipolitiken (mångfald, hbtq,miljö etc) då kanske man lika väl kan spara de tusenlapparna och idka sin tro på egen hand? Har ej bestämt mig än men medlemskap i Svenska kyrkan känns ej längre skälvklart…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.