fbpx

Resurstillskott för tillväxt i polisen

ÖSTRA NORRBOTTEN: I ett budgetunderlag till regeringen skriver polismyndigheten att ett resurstillskott på närmare fem miljarder kronor krävs åren 2022-2023 för att finansiera tillväxten till drygt 38.000 polisanställda. 

Anslagshöjningen ska främst gå till personalkostnader, också satsningar på bland annat lokaler och fordon, investeringar som krävs när antalet anställda ökar. Anslaget behövs för att säkra tillväxten som också ger möjlighet att införa de satsningar som anges i polisens strategiska verksamhetsplan för perioden 2020-2024.

I ett pressmeddelande anger polisen att viktiga områden är en ökad lokal närvaro i landet, satsningar mot den grova organiserade brottsligheten, förstärkning av den gränspolisiära verksamheten samt ökad förmåga att bekämpa brott mot särskilt utsatta brottsoffer och it-relaterad brottslighet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Resurstillskott för tillväxt i polisen

  1. enligt polisens egna experter så är detta en omöjlighet att öka antalet Poliser till den höga numerären 38000 …undrar vem som ljuger och varför..Polisen vill ju också gå igång med en enklare och snabbare utbildning till Polis…Google tips: ””2024 ska det finnas 10 000 fler polisanställda, lovar regeringen. Men Börje Carlsson, som jobbat som polis i 46 år, tror inte på löftet. ”Granskar man siffrorna så går det inte att nå målet”, säger han””

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN