Riksdagens arbetsår startar

På tisdag, den 14 september, äger riksmötets öppnande rum.

Öppnandet är startskottet på riksdagens nya arbetsår, riksmötet 2021/22.

Evenemanget går att följa på riksdagens webbplats.

Enligt programmet kommer H.M. Konungen, på begäran av talman Andreas Norlén, att förklarar riksmötet öppnat. Därefter presenteras regeringsförklaringen, där det framgår vilken politik som regeringen tänker föra under det kommande året.

På kvällen tänds ett ljusspel på riksdagens fasad för att uppmärksamma att det var hundra år sedan Sverige fick allmän och lika rösträtt.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Riksdagens arbetsår startar

  1. Om det inte blir bättring efter valet nästa år så funderar jag på om inte det vore bättre att dra ner antalet riksdagsmän till noll, och låta en dansk-finsk förmyndarregering sköta Sverige. Om all politik även fortsättningsvis ska gå ut på att hålla SD och var femte väljare utanför, då lär soppan fortsätta…med vandalstyre av Sverige med MP och C i förarsätet,och sossarna i handbojor i baksätet…

  2. Det jag funderar över är hur många riksdagsmän vi har i Sverige. Behövs verkligen 349 st? Vi har haft ca 55 st i RD under pandemin och departementen har skött landet utan större problem.
    Jmf med våra nordiska grannar så har vi dubbelt så många i den församlingen och tittar vi ut i Europa, ex Nederländerna som har dubbla antalet innevånare men bara hälften så många i den styrande församlingen.
    Tyskland med 7 ggr fler innevånare har ca dubbla antalet i RD
    För att sprida demokratin är det dags att minska antalet knapptryckare.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 65 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Aprilskämt föll inte alla i smaken

Haparanda stads aprilskämt om att ransonera preventivmedel för att öka barnafödandet fick en del skratt, men många ansåg skämtet vara smaklöst och rent av sexistiskt. 

Företagare uppmärksammades på gala

På lördagen den 22 mars hölls Näringslivsgalan i Övertorneå. Utmärkelser som Årets företagare och Årets hederspris delades ut på den välbesökta galan. ”Det här lever jag på länge”, säger Elisabeth Holmgren som tog emot hederspriset. 

Monika ger ranvävning status som kulturarv

Monika Luiksaar Lunds arbete med att skriva en bok om den gamla traditionen i nordkalottområdet av att väva ranor, har uppmärksammats och nu skrivs den tornedalska ranvävningen in i den svenska förteckningen över levande kulturarv. 

Bönder – en utrotningshotad art

Antalet jordbruksföretag fortsätter att minska. Pesula Lantbruk är en av två aktiva i Haparanda kommun. ”Pappa brukar säga att snart är bönder så sällsynta att folk börjar peka och säga, att titta där går en bonde”. 

Film på meänkieli prisades

Filmen Rörelser fick premiär för inbjudna gäster. Det handlar om den första långfilmen på meänkieli.