fbpx

Riksdagens arbetsår startar

På tisdag, den 14 september, äger riksmötets öppnande rum.

Öppnandet är startskottet på riksdagens nya arbetsår, riksmötet 2021/22.

Evenemanget går att följa på riksdagens webbplats.

Enligt programmet kommer H.M. Konungen, på begäran av talman Andreas Norlén, att förklarar riksmötet öppnat. Därefter presenteras regeringsförklaringen, där det framgår vilken politik som regeringen tänker föra under det kommande året.

På kvällen tänds ett ljusspel på riksdagens fasad för att uppmärksamma att det var hundra år sedan Sverige fick allmän och lika rösträtt.

 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Riksdagens arbetsår startar

 1. Om det inte blir bättring efter valet nästa år så funderar jag på om inte det vore bättre att dra ner antalet riksdagsmän till noll, och låta en dansk-finsk förmyndarregering sköta Sverige. Om all politik även fortsättningsvis ska gå ut på att hålla SD och var femte väljare utanför, då lär soppan fortsätta…med vandalstyre av Sverige med MP och C i förarsätet,och sossarna i handbojor i baksätet…

 2. Det jag funderar över är hur många riksdagsmän vi har i Sverige. Behövs verkligen 349 st? Vi har haft ca 55 st i RD under pandemin och departementen har skött landet utan större problem.
  Jmf med våra nordiska grannar så har vi dubbelt så många i den församlingen och tittar vi ut i Europa, ex Nederländerna som har dubbla antalet innevånare men bara hälften så många i den styrande församlingen.
  Tyskland med 7 ggr fler innevånare har ca dubbla antalet i RD
  För att sprida demokratin är det dags att minska antalet knapptryckare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.