fbpx

Riksdagens arbetsår startar

På tisdag, den 14 september, äger riksmötets öppnande rum.

Öppnandet är startskottet på riksdagens nya arbetsår, riksmötet 2021/22.

Evenemanget går att följa på riksdagens webbplats.

Enligt programmet kommer H.M. Konungen, på begäran av talman Andreas Norlén, att förklarar riksmötet öppnat. Därefter presenteras regeringsförklaringen, där det framgår vilken politik som regeringen tänker föra under det kommande året.

På kvällen tänds ett ljusspel på riksdagens fasad för att uppmärksamma att det var hundra år sedan Sverige fick allmän och lika rösträtt.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Riksdagens arbetsår startar

 1. Om det inte blir bättring efter valet nästa år så funderar jag på om inte det vore bättre att dra ner antalet riksdagsmän till noll, och låta en dansk-finsk förmyndarregering sköta Sverige. Om all politik även fortsättningsvis ska gå ut på att hålla SD och var femte väljare utanför, då lär soppan fortsätta…med vandalstyre av Sverige med MP och C i förarsätet,och sossarna i handbojor i baksätet…

 2. Det jag funderar över är hur många riksdagsmän vi har i Sverige. Behövs verkligen 349 st? Vi har haft ca 55 st i RD under pandemin och departementen har skött landet utan större problem.
  Jmf med våra nordiska grannar så har vi dubbelt så många i den församlingen och tittar vi ut i Europa, ex Nederländerna som har dubbla antalet innevånare men bara hälften så många i den styrande församlingen.
  Tyskland med 7 ggr fler innevånare har ca dubbla antalet i RD
  För att sprida demokratin är det dags att minska antalet knapptryckare.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF