Två öar i skärgården är nu basläger för Robinson

Öarna Halsön-Kallskär och Seskar-Furö är nu baser för Robinsondeltagarnas läger. Karta: Axel Sandin Pekka

Igår, torsdag, forslades Robinsondeltagarna ut till sina respektive läger där de ska skaffa mat, komma överens och tillbringa tiden tillsammans och Haparandabladet kan avslöja vilka stränder det handlar om.
Deltagarna möttes av kraftigt regn.

Det är känt sedan tidigare att Seskar-Furö är en av flera inspelningsplatser men nu kan Haparandabladet berätta att ett av lagen har ön som sin basplats, alltså där de slår läger.

Där tillbringar deltagarna den mesta tiden och det är i baslägret som de skaffar mat, sover och samarbetar.
Det handlar om den norra stranden på Seskar-Furö som är kilometerlång i en vid vik mot havet, som blir den ena lägerplatsen.

Halsön-Kallskär är en större ö som ligger långt ut i Kalix östra skärgård. Den östra sidan av ön har en sandstrand med mäktiga sanddyner. Där har alltså det andra laget i Robinson sitt läger.

– Vi har valt de två platserna utifrån deras läge. Vi vill ha öppet hav och att deltagarna ska få vara ostörda, säger Gustaf Carlsson, exekutiv producent, till Haparandabladet.

Seskar-Furö ingår i Haparanda-Sandskärs nationalpark och produktionen har fått tillstånd att använda området, förutsatt att de inte skadar naturen. Även i övrigt har kontakter tagits och tillstånd beviljats av markägare.

Det finns inga möjligheter att förbjuda människor att besöka området men producenten vädjar till allmänheten att visa hänsyn till tv-produktionen.

– Vi vill inte köra bort folk och vi förstår om en del lokalbor har platserna som sina favoritstränder. Men vi skulle verkligen uppskatta om folk i området besöker andra stränder under just den här tiden, säger Gustaf Carlsson.

Seskarö-Furö i Haparanda skärgård har en kilometerlång sandstrand. Här pågår Robinson-tävlingarna och här har de ett av sina två basläger.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Två öar i skärgården är nu basläger för Robinson

 1. Smart att använda dom två populäraste och mest besökta öarna.
  I stort sett dom enda sandstränderna i området

 2. redaktören verkar gilla höger tv4 med deras förnedringsprogram som mest ses av högerröstande och främst sd:era. de är fakta.

  • Tyvärr ej arg så är TV4 vänster så det skriker. Tror du kanalen biter den hand som föder? Knappast. Men har du nåt konkret att de är vänster så lägg fram det här. Jag väntar ivrigt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Bygg inget värmeverk!”

– Varför ska Haparanda kommun bygga ett nytt värmeverk för 155 miljoner när man i stället kan köpa stabil fjärrvärme. Pengarna kunde man i stället använda till nytt badhus och andra investeringar, säger Rune Routuvaara, styrelseordförande i kommunägda Övertorneå Energi och tidigare vd för bland annat Polarica och Nyhlén Hugosson, båda företag i miljardklassen.

Förre kommunchefens företagsgrupp rasar ihop

HAPARANDA Förre kommunchefen i Haparanda Patrik Ojas företagskoncern rasar nu fullständigt. Ytterligare fem företag har försatts i konkurs. Han drev liksom Mikael Fahlander många bolag där osäkra fordringar på andra koncernföretag räddade en i övrigt ganska tom balansräkning.

Energi från midnattssol

I Kaarnevaara, i gränslandet mot Finland, har riksdagsmannen Birger Lahti lagt en solcellsanläggning på sitt ladugårdstak. Med en sol som om sommaren flödar dygnet runt hoppas han kunna sänka energikostnaderna den dag han och hustrun Päivi ska gå i pension.

Hjördis får folk att skina

Efter jobb på de flesta butiker i Övertorneå gjorde Hjördis Lakso slag i saken och startade en egen butik. Året var 1988 och efter det har hon varit Hjördis med oerhört många. Inte minst för kvinnorna som behövt göra sig fina till fest eller allmänt velat få något nytt att ta på sig.