fbpx

Två öar i skärgården är nu basläger för Robinson

Öarna Halsön-Kallskär och Seskar-Furö är nu baser för Robinsondeltagarnas läger. Karta: Axel Sandin Pekka

Igår, torsdag, forslades Robinsondeltagarna ut till sina respektive läger där de ska skaffa mat, komma överens och tillbringa tiden tillsammans och Haparandabladet kan avslöja vilka stränder det handlar om.
Deltagarna möttes av kraftigt regn.

Det är känt sedan tidigare att Seskar-Furö är en av flera inspelningsplatser men nu kan Haparandabladet berätta att ett av lagen har ön som sin basplats, alltså där de slår läger.

Där tillbringar deltagarna den mesta tiden och det är i baslägret som de skaffar mat, sover och samarbetar.
Det handlar om den norra stranden på Seskar-Furö som är kilometerlång i en vid vik mot havet, som blir den ena lägerplatsen.

Halsön-Kallskär är en större ö som ligger långt ut i Kalix östra skärgård. Den östra sidan av ön har en sandstrand med mäktiga sanddyner. Där har alltså det andra laget i Robinson sitt läger.

– Vi har valt de två platserna utifrån deras läge. Vi vill ha öppet hav och att deltagarna ska få vara ostörda, säger Gustaf Carlsson, exekutiv producent, till Haparandabladet.

Seskar-Furö ingår i Haparanda-Sandskärs nationalpark och produktionen har fått tillstånd att använda området, förutsatt att de inte skadar naturen. Även i övrigt har kontakter tagits och tillstånd beviljats av markägare.

Det finns inga möjligheter att förbjuda människor att besöka området men producenten vädjar till allmänheten att visa hänsyn till tv-produktionen.

– Vi vill inte köra bort folk och vi förstår om en del lokalbor har platserna som sina favoritstränder. Men vi skulle verkligen uppskatta om folk i området besöker andra stränder under just den här tiden, säger Gustaf Carlsson.

Seskarö-Furö i Haparanda skärgård har en kilometerlång sandstrand. Här pågår Robinson-tävlingarna och här har de ett av sina två basläger.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Två öar i skärgården är nu basläger för Robinson

 1. Smart att använda dom två populäraste och mest besökta öarna.
  I stort sett dom enda sandstränderna i området

 2. redaktören verkar gilla höger tv4 med deras förnedringsprogram som mest ses av högerröstande och främst sd:era. de är fakta.

  • Tyvärr ej arg så är TV4 vänster så det skriker. Tror du kanalen biter den hand som föder? Knappast. Men har du nåt konkret att de är vänster så lägg fram det här. Jag väntar ivrigt

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.