fbpx

Rosenfeldts Vargasommar blir tv

Hans Rosenfeldt har skapat tv-serierna”Bron”, brittiska ”Marcella” och sex böcker tillsammans med Michael Hjorth om Sebastian Bergman. Han är nu aktuell med: ”Vargasommar”, den första boken om polisen Hannah Wester i Haparanda som blir dramaserie på TV4 och C More. Foto: Pressbild

Nu står det att klart att TV4 och C More har köpt rättigheterna till och utvecklar Hans Rosenfeldts bok Vargasommar, till dramaserie.

– Jag är så glad att TV4 och C More valt att satsa på att göra Vargasommar till tv-serie. Berättelsen och boken betyder mycket för mig och jag ser verkligen fram emot att i ett spännande och kreativt samarbete få återvända till Haparanda, lyfta Hannah Wester, Katja och de andra karaktärerna från boksidorna över till ett annat medium och förhoppningsvis därmed, på sikt, nå en större, global publik, säger Hans Rosenfeldt i ett pressmeddelande.

Boken Vargasommar handlar om Haparandapolisen Hannah Wester som utreder ett dödsfall som tycks hänga ihop med en blodig knarkuppgörelse i Finland. Boken har redan hyllats av kritikerna och blivit en stor försäljningssuccé som fysisk bok, e-bok och ljudbok. Uppföljaren är redan aviserad till hösten 2022.

 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Rosenfeldts Vargasommar blir tv

  1. Bra att handlingen är förlagd till Haparanda. Kul att lite lokal info sprids, menar då geografiska beteckningar mm. Synd att romanens handling är så trist, mycket våld, knarkhandel och mord, arbetslöshet, kämpande relationer. Märklig beskrivning av Haparanda som en (nästan) evigt närvarande feminin varelse, en ”hon”. ”Där finns hon och ser folk komma och gå”, ungefär. Bra var slutet, där författaren tackar alla vänliga personer som ställt upp vid tillblivelsen av denna roman. Hade inte läst den om jag inte fått den.

    • Blir nog bara vyer och översiktsbilder från Haparanda och allt annat spelas in hos filmpool nords lokaler i Boden.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.