fbpx

Rosenfeldts Vargasommar blir tv

Hans Rosenfeldt har skapat tv-serierna”Bron”, brittiska ”Marcella” och sex böcker tillsammans med Michael Hjorth om Sebastian Bergman. Han är nu aktuell med: ”Vargasommar”, den första boken om polisen Hannah Wester i Haparanda som blir dramaserie på TV4 och C More. Foto: Pressbild

Nu står det att klart att TV4 och C More har köpt rättigheterna till och utvecklar Hans Rosenfeldts bok Vargasommar, till dramaserie.

– Jag är så glad att TV4 och C More valt att satsa på att göra Vargasommar till tv-serie. Berättelsen och boken betyder mycket för mig och jag ser verkligen fram emot att i ett spännande och kreativt samarbete få återvända till Haparanda, lyfta Hannah Wester, Katja och de andra karaktärerna från boksidorna över till ett annat medium och förhoppningsvis därmed, på sikt, nå en större, global publik, säger Hans Rosenfeldt i ett pressmeddelande.

Boken Vargasommar handlar om Haparandapolisen Hannah Wester som utreder ett dödsfall som tycks hänga ihop med en blodig knarkuppgörelse i Finland. Boken har redan hyllats av kritikerna och blivit en stor försäljningssuccé som fysisk bok, e-bok och ljudbok. Uppföljaren är redan aviserad till hösten 2022.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Rosenfeldts Vargasommar blir tv

  1. Bra att handlingen är förlagd till Haparanda. Kul att lite lokal info sprids, menar då geografiska beteckningar mm. Synd att romanens handling är så trist, mycket våld, knarkhandel och mord, arbetslöshet, kämpande relationer. Märklig beskrivning av Haparanda som en (nästan) evigt närvarande feminin varelse, en ”hon”. ”Där finns hon och ser folk komma och gå”, ungefär. Bra var slutet, där författaren tackar alla vänliga personer som ställt upp vid tillblivelsen av denna roman. Hade inte läst den om jag inte fått den.

    • Blir nog bara vyer och översiktsbilder från Haparanda och allt annat spelas in hos filmpool nords lokaler i Boden.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF