fbpx

Så många brott anmäldes första halvåret

Nu har Brottsförebyggande rådet (Brå) publicerat preliminär statistik över anmälda brott under årets första sex månader.

Under första halvåret 2023 anmäldes totalt 726.756 brott. Enligt Brå är det sex procent fler än under första halvåret 2022.

Bedrägeribrotten kortbedrägeri och bedrägeri genom social manipulation ökade mest. Samtidigt minskade kategorin trafikbrott, framförallt brottstypen olovlig körning.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Så många brott anmäldes första halvåret

  • Allt startade med en viss Stefan Löfven. Efter 2015 brakade Sverige åt skogen. Han hade inte många rätt i sitt agerande. Kanske inga rätt alls.

   • Nej, allt startade inte med Stefan Löven. Tvärtom om så vidtog han åtgärder för att minska konsekvenserna av Reinfeldts projekt att förstöra det av honom så hatade välfärdssamhället.
    Det är ganska historielöst att negligera Reinfeldts strävan att försämra den svenska välfärden genom att överbelasta den.

 1. tänker på alla s.k kristna i kuttainen sattajärvi, yli-kuittasjärvi med flera orter där KD har majoritet. eller ganska stor del som röstar på deras BUschen. har inte sett några reaktioner om deras partiledares lögner i valrörelsen. så en kristen tycker att det är ok att ljuga i guds namn. och dom s.k kristna tycker det är ok att bilda regering med ett razi/nazi parti. ingen kristen vad jag har sett har tordast kommentera detta. är det för att man skäms på partiets vägnar eller får guds förlåtelse varje högmässo söndag?

 2. håller med. de är åt fanders med denna högerregering som helt har tappat taget. före valet lova dom med främst SD att alla skjutningar skulle upphöra från dag ett om dom vann valet. men det var en lögn som vanligt. och lögnerna fortsätter även efter valet med att dom säger att dom inte ljög före valet och att lögnerna var fakta och att det kommer att visa sig att lögnerna är inte lögner om 10 år!!!!

 3. Fy faan för Sverige vart är vi på väg snart har vi ett terrorhot mot oss pga av allt som sker nu koranbrännig mm.mm det finns tusen saker att ta upp med hur Sverige är i dag

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN