fbpx

Så många har vaccinerats i Norrbottens län

Över hälften av målgruppen 18 år och äldre har vaccinerats i Norrbottens län, enligt Region Norrbottens veckorapport för vecka 31.

Totalt har 274.026 doser givits till målgruppen. Av dessa har 169.775 personer fått första dosen, vilket motsvarar 83,5 procent, och 104.251 personer har fått två doser och motsvarar 51,3 procent av målgruppen. Statistiken som presenterades i veckorapporten kommer från Folkhälsomyndigheten.

I Norrbotten konstaterades 62 nya fall under vecka 31 och i tornedalskommunerna hade Haparanda tre fall, medan Pajala och Övertorneå hade noll nya fall.

Under september månad uppskattas alla norrbottningar i målgruppen vara vaccinerade med minst en dos och i november uppskattas gruppen vara fullvaccinerade.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.