Samarbetet i koalitionen fortsätter

HAPARANDA: Efter torsdagens möte har fyrapartikoalitionen kommit överens om ett fortsatt samarbete. 

Ett ansträngt läge uppstod i den styrande koalitionen i samband med att ett anonymt brev som påtalade dålig arbetsmiljö skickades till politiska nämnderna. I sviterna av brevet genomfördes en enkät vars det uppkom att ledande tjänstemän i kommunens förvaltningar kände sig ifrågasatta av politiker i sin yrkesutövning, särskilt Sjukvårdspartiet pekades ut.

– Det står mycket hemska saker om hur vi pressar tjänstemän. Men vi pressar ingen, vi har bara begärt att få ut handlingar och ställt några frågor. Har man inget att dölja är det väl bara att lämna ut dem, säger Åsa Hansson, SJVP i en artikel i dagens Haparandabladet.

Torsdagens möte kunde ha blivit slutet på ett samarbete mellan partierna som hade olika uppfattningar i frågan politikers agerande gentemot tjänstemän. Efter en flera timmar lång dialog är partierna dock överens om ett fortsatt samarbete.

– Vi ska försöka hitta ett arbetssätt som skapar förtroende för politiken igen hos våra tjänstemän och kommunmedborgare, det är slutsatsen av gårdagens möte, säger kommunalrådet Sven Tornberg (C).

Kommunrevisionen ska granska brevet och enkätsvaren. Hur politiken kommer att gå vidare med arbetsmiljöfrågan blir avvaktande tills revisionen har agerat. Nästa sammanträde för revisionen är den 31 oktober.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Samarbetet i koalitionen fortsätter

  1. Håll ihop och ge inte upp! Det är så surt för sossarna att någon annan har majoritet, så håll ut och samarbeta! Det är många som stöttar er!

  2. Det verkar som om alla gruppledare i koalitionen förutom Anders Rönnqvist har abdikerat från politikerrollen och överlämnat styret till tjänstemannakåren.
    Blir intressant att följa hur detta kommer att sluta.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Kärlek över stängd gräns

Den stängda gränsen har haft stor påverkan på mångas liv vid svenskfinska gränsen, och idag startar Haparandabladet en artikelserie för att dokumentera vittnesmål från gränsstängningen. Det första vittnesmålet kommer från Olivia Lilleberg och Hussein Naseri.

Elisabeth Holmgren
Hon uppfann brevlådeshopping

När Coronapandemin var ett faktum kunde Elisabeth Holmgren, själv tillhörandes en riskgrupp, inte längre resa runt och sälja kläder. Då föddes hennes idé om brevlådeshopping.

Här är Pajalas nya ridklubb

Nu finns krafter som arbetar för att starta upp en ridklubb och åter öppna stallet samt ett ridhus. HB kan först av alla avslöja att den nya ridklubben ska heta Pajala Hästkraft.