fbpx

Samtliga 80 hundar avlivas

Jordbruksverket har beslutat att avliva alla de 80 hundar som omhändertogs i början på veckan.

Det var sent på måndagen som Länsstyrelsen Norrbotten och polis omhändertog 80 hundar och tre hästar i en by i Tornedalen.

Under onsdagen hade Jordbruksverket tagit över ärendet. Det konstaterades då att hundarna behövde avlivas omedelbart för att undvika att spridning av sjukdomar och smittor.

– Detta är ett av de största omhändertaganden vi gjort någonsin på en och samma gång. Ärendet ligger nu hos Jordbruksverket som också verkställer besluten, säger Anna Modig, chef på djurskyddsenheten i en kommentar på Länsstyrelsens sajt.

De tre hästarna som omhändertogs står isolerade i väntan på att Jordbruksverket utrett vad som ska hända med dem.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Samtliga 80 hundar avlivas

  1. Bra att man avlivar dessa små valpar, pga smittorisk. Hoppa det blir en läxa för alla som smugglar djur.

  2. Fruktansvärt 😢Bättre för de stackars djuren att de slipper lida och flyttar till hundhimmel där det inte finns grymma människor 🙏💙

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.