fbpx

Digital teknik ska öka tryggheten för äldre

Regeringen ger Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, 20 miljoner kronor i syfte att stödja kommunerna i utvecklingen av digitalisering och välfärdsteknik inom äldreomsorgen.

I ett pressmeddelande från socialdepartementet säger äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje att välfärdsteknik kan bidra till att öka livskvaliteten, tryggheten och självständigheten för äldre.

Ett exempel hon ger är läkemedelsrobotar ”som möjliggör för äldre att själva hantera sina mediciner på ett säkert sätt”.

Vidare konstaterar departementet att den demografiska utvecklingen innebär att rekryteringsbehovet av omsorgspersonal inom äldreomsorgen är stort. ”För att möta denna utmaning krävs nya och mer effektiva arbetssätt i kommuner”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Digital teknik ska öka tryggheten för äldre

  1. Nog tror jag att alla äldre väljer att träffa vård och omsorgspersonal istället för någon digital robot. Vissa delar av tekniken är bra och andra är stora bromsklossar för personalen och ibland för de äldre också när inte tekniken fungerar som den ska . Använd dom pengarna istället för att anställa mer utbildade uskor samt höj lönerna till trotjänarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN