fbpx

SD vill starta lokalavdelning i Haparanda

HAPARANDA: Sverigedemokraterna saknar en lokalavdelning i Haparanda men partiet har för ambition att etablera en lokalavdelning i kommunen. I onsdags förra veckan sammanstrålade representanter från några lokalföreningar och SD-distriktet i Norrbotten på ett öppet möte i centrala Haparanda.

Mötet ägde rum på en restaurang i centrala Haparanda. I dagsläget saknar partiet en lokalavdelning i Haparanda, men partiet har ett mandat i kommunfullmäktige. I det senaste riksdagsvalet tog Sverigedemokraterna ett stort kliv framåt och fick 24,4 procent av Haparandabornas röster jämfört med 13 procent i valet 2014.
Vid mötet som hölls i Haparanda förra veckan deltog bland annat Per Göransson ordförande för SD i Norrbotten tillsammans med vice ordförande Lage Hortlund och andre vice Marianne Sandström som också är oppositionsråd i regionen.
Sjukvård och invandring
Enligt information från Per Göransson handlade mötet, som var ett öppet möte om sjukvårdsfrågor. ”Men vid ett första möte så brukar vi låta de som kommer på mötet styra vilken politik de vill prata om, det fördes främst en allmänpolitisk diskussion och bland annat så diskuterades sjukvård och invandring. Det är frågor som berör i Haparanda då sjukvården är begränsad och dessutom drivs fortfarande ett asylboende i Haparanda”, skriver Per Göransson i mejl till Hb.
Ambition att etablera
Cirka 15 personer närvarade och partiet har för avsikt att hålla nya möten inom någon månad i Haparanda. Då kommer en aktivare annonsering ske innan mötet, enligt Per Göransson. Inför mötet som gick av stapeln den 7 augusti annonserade partiet på sin lokala sociala medier-sida.
En av uppgifterna för distriktsföreningen i Norrbotten är att starta upp nya lokalverksamheter. Med de starka väljarsiffrorna som grund tror Per Göransson att det finns underlag till att starta en egen lokalavdelning i Haparanda.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

85 kommentarer på “SD vill starta lokalavdelning i Haparanda

 1. Svar på tal du har så rätt. Undrar just vem som modererar så tokigt på bladet? Eg borde de träda fram och förklara sig hur de gör och vad som är fel enligt hb och inte bara radera utan vidare. Förtroendekapitalet sjunker som en sten och hb webben tiger. Det är illa.

 2. och en riktig razi i Tärendö verker inte ens ha sett nån färgad människa i verkliga livet. vet inte vad med mänsklighet är eller solidaritet. en kall sd;era. beundrar Jimmie som sin äkta man- tror jag. läser nexplix razi artiklar. och lever på vårt fina Sverige och utnyttjar vårt fina sociala trygghetssystem. Sverige är bland topp 5 av dom bästa länderna i världen att leva i. de är fakta- med Jimmie i makten tror hen i Tärendö att vi skulle få de bättre? med på vilket sätt?

 3. majoriteten av dom som röstar på razi sd är hen som lever på just stöd/bidrag från staten. varför? jo för dom är inte anställningsbara och därav skyller på samhället och inte själv tar ansvar för sitt liv. de är en typiskt sd väljare. en misslyckad person som ”ger igen” och röstar på ett razi parti.

 4. @AnnBritth Olofsson.
  Sverige klarar sig utmärkt utan SD, det tycker i allafall över 80% av Sveriges befolkning.

 5. @??
  Naturligtvis menar jag SD. Socialdemokraterna har ju bara (S). Annat som är oklart?

 6. Nätpeikko: Tack för tipset, men lär dig gärna kommatering. Det blir lätt löjligt när ni ”sverigevänner” med masterexamen från livets hårda skola inte ens kan basala skrivregler och därmed smutsar ner det svenska språket.
  Hade jag fel i sak? I så fall kan du gärna skriva på vilket sätt, kom ni inte ens upp i totalt tre helsvenska namn och högskolepoäng? Är det förresten samma SD-gäng som sponsrar hockeyn i Övertorneå som körde Asplöven i KK?

 7. Laitahyökkääjä: Detsamma. Alla är inte SD:are. Chickfight om att ha rätt i ur och skur är inte attraktivt och inte heller en synpunkt från verkligheten. En verklighetssaffari uti periferin är att rekomendera för den godtrogna.

 8. Jag tycker att Rosa är lämplig ordförande för SD Haparanda. Hen har rätta åsikter och attityd. Jag skulle absolut rösta på hen. Hoppas att hen är lärare!

 9. Ferrum. Nä, Sovjetunionen var inget himmelrike. Har jag någonsin påstått det? Alla diktaturer är av ondo. Redan på 70-talet läste jag En dag i Ivan Denisovitjs liv (A Solzjenitsyn). Så rikta dina generaliserande ”killgissningar” åt ett annat håll….please.

 10. Fyyy… svaret är att sedan Haparandabladet fått en ny chefredaktör och ansvarig utgivare (som redan nu är på redaktionen) som kör sin egen vänsteragenda och censurerar det som inte passar vederbörande trots att medborgarnas inlägg uppfyller alla de krav som ställs för publicering.

  HB Webben har blivit betydligt dåligare i att upprätthålla offentlighetsprincipen och kör nu likt Facebook, Youtube, Twitter osv med CENSUR av medborgarnas inlägg – trots att inläggen uppfyller kraven för att publiceras.

  Diktaturen kommer smygande alltmer…

 11. Hur kan de före sig komma att mina komnmentatarer inte kommmit fram till dessa kommunister som inte ser detta politik som en skada för sverige.

 12. Laitahyökkääjä: Anne Applebaums bok om Gulag skulle passa utmärkt för dig. Sovjetunionen och kommunismen var inget himmelrike på jorden.

 13. Svar till Batman…Vilken låg nivå på ditt inlägg. Det märks att du inte är en klok, högutbildad och påläst SDare. När du nu påstår att SD inte behövs…ja, då visar det hur dum du är. Månntro vad du röstar på? Ja, man kan bara gissa…😂

 14. Nätpeikko. Ange gärna källa på att Jens är ett ”etablerat vänstertroll”? Ett dylikt påstående får de skolade termer du kastar ur dig i inlägget i övrigt att blekna! Varför ”tillkom” SD, undrar du också? Det finns säkert flera anledningar till det, men den viktigare frågan är ju ur vilken rörelse de numera kostymklädda ”sverigevännerna” växte fram? Fundera på det – och som ett varnande exempel rekommenderar jag dig att läsa ”Hitler – en studie i tyranni” av Alan Bullock. Ha en bra dag.

 15. Ingen respekt för polisen finns det heller. Skandalen i Transportstyrelsen där dom inblandade sitter än idag på högt uppsatta positioner… om det hade varit någon annan så hade h*n blivit stämplad som landsförrädare då såpass känslig information var tillgängligt. Vad gör Stefan? Petar ner några för att därefter åter ge dom ministerplatser. För Guds skull! Rösta rätt! Ingen idé att klaga annars om ni röstar fram dessa dårar!

 16. Man kan ju fundera över varför SD växer. Snälla, väx upp och inse sanningen. Sverige är ett demokratiskt land (än så länge), folk röstar på det partiet som ger hopp om förändring. Stefan Lögnen har gång på gång bevisat att han inte är rätt man att styra det här landet. Varför skulle hans siffror störtdyka annars? Våldsbrotten ökar. Sprängningar, våldtäkter, ouppklarade fall, skjutningar. Man måste vara helt korkad om man inte inser att den här regeringen är inkompetent och måste bort! Rösta rätt för guds skull!

 17. Ett exempel till om hur det svenska språket används i Haparanda skolorna. Ett citat ur Språkskolans!!! avslutningsprogram 13.6.2019: ”Betygsdelning till avgångsklassen”

  Vore intressant att veta hur många elever som fick dela på varje betyg.

 18. Jens, din taktik är beprövad men fungerar ej, se opinionsmätningarna! Att brunsmeta och hävda att SD-are är obildade och korkade är en obsolet strategi. För övrigt har du fel i sak. På mötet deltog varken du eller jag, men ditt räknexempel sprack. Lustigt för övrigt att ett etablerat vänstertroll som du chikanerar de som ej gått högskola? Ett gratis skrivtips Jens, man börjar inte en mening med siffror! Skriv ”Femton”, inte ”15” i början av meningen. Ditt sätt att skriva uppfyller således ej den akademiska nivå du självskattar dig på. För övrigt Jens, fundera över varför behov av SD tillkom??

 19. Äntligen någon som vill sponsra Hockeyn i Haparanda, som i vår grannkommun Övertorneå där SD är en av sponsorerna till hockeyn och där skäms man inte av att ha ett riksparti som vill satsa lokalt.

  Och med var fjärde röst i Haparanda så kan det inte annat än gå bra för SD här. När SD snart även är LOs största parti så får SD ännu fler anhängare i Haparanda. Äntligen börjar Haparandas gå en ljus framtid tillmötes.

 20. Jag kommer ihåg då jag jobbade på ett företag i Luleå. Vi skulle anställa ytterligare två personer och chefens enda krav var att det inte fick vara akademiker. (Apropå mångas kommentarer om utbildning.) Den dagen Sverige börjar anställa akademiker överallt är dagen då det börjar gå åt skogen, brukade chefen säga. Idag kan man nästa påstå att chefens åsikt är på gång att besannas. Kronkursen idag mot Euro 10.77 När Löfven tog makten så var kronkursen 9.08. Är det någon som hört en svensk protestera mot att valutan anses som en skvalpvaluta och har den sämsta värdeutvecklingen inom OCDE.

 21. Lustigt att se alla anti-Sd kommentarer..
  Varför ens existerar det ett (växande) stöd för Sd? Klarar ni sossar och Reinfeldt-moderater av att analysera det? Ni har MISSLYCKATS! Om svenska folket tyckte att Sverige fungerade tillfredställande skulle aldrig Sd ens kommit in i riksdag och de flesta kommuner! De växer och växer! På grund av orsaker jag knappast ens behöver räkna upp. Nyligen dog 1 3-barns far i en av dessa 100-tals bilbränderna i en förort! Det skjuts mer i Swe än i norden, sammanlagt! Löfven skyller på Djursholm. Fortsätt ni rösta på dessa lama politiker som bara MISSLYCKAS!

 22. det märkliga med SD,s politik .. är ju alla andra partier som skyndar sig att kopiera deras förslag…Antar att det endast är Kommunisterna som har struntat i den politiken…I dom kommuner längre ner i landet som har SD med i styret…där vänds siffrorna till positiva siffror..märkligt Som tumregel kan man säga att dom kommuner som har Högerstyre tenderar att gå bättre rent ekonomiskt…

 23. 15 SD:are i Haparanda. Låt mig i så fall anta att summan av helsvenska namn och totalt antal högskolepoäng i lokalen = 3.

 24. Nog är de konstigt direkt man bara nämner ordet SD så kommer rasist kortet fram och blir även stämplad som arbetslös/okunnig som inte är utbildad och lever på bidrag.

 25. Utbildning Stadsminister.

  Svetsar Steffe har aldrig svetsat på Hägglunds i Övik, all arbetstid registrerades som fackligt arbete så viss är Steffe bildad och kunnig.

 26. Rosa / Visst är det så. I Haparanda leder de svaga kommunen, och i skolan utbildar de svaga eleverna.

 27. till er alla som vurmar för mångfalden….Googla ……””Går folks löften och påståenden om deras vilja att hjälpa invandrare ihop med vad de faktiskt är beredda att göra””

  (Jag vill inte ha en egen husbaserad hitrest inte ens mot betalning..undrar hur det är med alla dom som försvarar dessa…googla)

 28. Samma folkslag på bägge sidor om Torneälven.

  Lågutbildade klarar med minimal utbildning att börja jobba och försörja sig och betala skatt som försörjer dom som är lite småkorkade och måste gå flera år längre i skola för att klara av ett jobb.

  Lågubildade är inte ointelligenta, den som antyder det är däremot rätt korkad.

  Kalle blomqvist, lögn och förbannad dikt det du skriver, det enda som stämmer är att du var inte sista idioten som föddes.

 29. Svar till ej razisd. Det är väl positivt att det finns folk att rekrytera till SD. Då kan vi välja och vraka. Det vore ju värre om man var tvungen att ta första bästa från gatan. Det måste ju en del partier göra. Det är helt fantastiskt att så många sympatiserar med detta parti. Det kan aldrig bli sämre än vad det just nu är i vårt land.

 30. Socialförsäkringsminister Strandhäll: Ingen utbildning
  Landsbygdsminister: Ingen utbildning
  Och så här katastrofalt dåligt skriver en lärare: ”Please vänligen inventera hos er om utfall att ni skulle råka ha liknande stolar som på bilden till övers.”
  Vad kan vi förvänta oss vad gäller Haparandabarns språkutveckling.
  Ju bättre man behärskar sitt språk ock det logiska tänkandet desto bättre skriver man. Kort och koncist. Att man försöker briljera med sitt språk är alltid ett tecken på okunnighet.

 31. Minister för högre utbildning och forskning i Löfvens regering har ingen examen från högre studier. Några korta kurser. Det säger allt om den nuvarande regeringen.Och också om hur man uppskattar utbildning och kunnande inom socialdemokratin.

 32. Maskinisten: Oj, vad du generaliserar när det gäller SD. Finns många aktiva politiker inom SD som har akademisk utbildning och många akademiker som röstar på SD, är själv en utav dem. Finns både lågutbildade och politiskt ointresserade som röstar på andra partier. Om SD inte behövts hade partiet inte fått så många röster. Bara hyckleri att de andra partierna inte ville samarbeta med SD, man klan inte ignorera ett parti som så många av väljarna valt, utan att omyndigförklara dessa väljare.

 33. razi verkar de då finnas både i Haparanda och i Tärendö. inga problem med rekryteringen!!!

 34. På Tornedalsskolan, som ändå en gymnasieskola, finns några totalt outbildade ”lärare”. Nog borde väl en som lär ut svenska till indvandrare kunna svenska, tycker man. Eller vad sägs om en”lärare” i matematik, som kan varken svenska eller matematik.För att det ska gå bra i en kommun ska skolorna vara riktigt bra. Och det är lärarna som ”gör” skolan, inte politikerna.
  Om SD. Är alltså nästan 25% av haparandaborna oärliga och dumma?
  Och nästan 20% av den svenska befolkningen? Den som påstår detta borde kanske analysera sig själv och sina åtaganden lite noggrannare.

 35. Resultaten: Ingen vill förbjuda finska. Men jag tycker att det borde vara krav på att lära sig svenska om man ämnar att bo i Sverige. Tolk verksamheten kostar enorma summor pengar för skattebetalarna. Tolk ska bara vara ett tillfälligt stöd för den som behöver det.

 36. Happis har högsta arbetslösheten, högsta ohälsotalet (sjukpensionärer) i Sverige, lägsta inkomsterna i Sverige (2:a plats från botten), lägsta valdeltagandet i vartfall i Norrbotten! Detta sedan 80/90-talet, hur kan det komma sig?

 37. Men jag håller med om båtflyktingar.

  Många av dessa skäms för att vara finnar och försöker vara så svenskar, där det blir fel.

  Jag håller även med att Sverige blir sämre och sämre.
  I alla fall om man lyssbar på dessa flyktingar när dom berättat hur Finland var.

 38. Ferrum

  Jo och sedan finns det dom likt finlandssvenskar som valt bo här pga finsk språk.

  Med finlandssvenskar menar jag kusten i Finland, finns orter där det enbart pratas svenska.

  Men i Sverige är det ju inte okej vi bor i Sverige och då ska det vara svenska 😧

  Jag kan själv säga att jag hade aldrig flyttat hit om inte jag hade haft finsk släkt. Det är även en sak som håller mig kvar.

  Kommer finska förbjudas kan jag lika gärna bo i södra Sverige eller flytta till Finland. Finns nog även andra som tänker så.

 39. Toredalsvatten: Jag kan tyvärr ingenting om droghandel i Haparanda öht. Jag tycker ändå att alla måste få en ärlig chans till arbete. Så är det inte i Sverige idagens läge. Allt fokus finns i att hjälpa människor från andra länder.

 40. Klurifax: Talar du om socialdemokraterna? Det är ett gäng lågutbildade livstidspolitikers som inte kan någonting annat än att babbla skit.

 41. Arbetslösheten i Haparanda är stor och lönen sämst i Sverige, vården är dålig bara butiker som arbetsplats, förskolan ska börja kosta och inga platser för barnen finns. Orimliga priser på husen, kommunen ser förfallen ut, vägar, byggnader. Äldreboende och jobb villkoren där är dåliga. Knappt nå poliser här nå mera.Klart vi vill ha en förändring inte så konstigt

 42. ””Bland svarande med utländsk bakgrund når nu SD 11,6 procent enligt SCB – den högsta siffran i en SCB-mätning och en ökning med 2,2 procentenheter.”” googla och fördjupen eder…

 43. Ingenting kommer att förändras även om SD lyckas skapa en lokalavdelning. Detta är en ickenyhet.

 44. Faktum:
  Ser att du inte vet så mycket om dessa ”icke skandinavier” med tanke på ditt inlägg.
  Visst finns det lokala invånare som är i drogbranchen men av högst sagt personlig erfarenhet har jag själv drabbats av ”icke skandinaviernas” försök till drogförsäljning samt även lindrigare misshandel.

 45. Juoppo: Det är i princip bara lågutbildade och totalt politiskt ointresserade som röstar på SD, som är ett enfrågeparti!

 46. Tjohalia: Bara att gå in på lexbase så får du själv se vad II pratar om. En utav de stora anledningarna att jag flyttade från kommunen var just problem med alkohol, droger och kriminalitet som verkade drabba alla bekanta i hela kommunen. Var och varannan nyhet som publiceras i HB handlar om just detta. Sen att tro att alla dessa brott begås av personer med utländsk bakgrund visar på hur mycket man vet om sin omvärld och kommunen man bor i.

 47. Man kan inte döma människor som har svårt att få arbete. Vi har funktionshindrade i Sverige som kämpar med sin vardag för att klara sig ekonomiskt. I Sverige och i synnerhet Haparanda krävs det att man har ett stort kontaktnät för att få arbete av något slag. Jag har mångdubbelt mer utbildning än vad flertalet statsråd i regeringen har. Jag har haft svårt att få arbete, mitt funktionshinder har satt stopp för lyckan att få ett vettigt arbete. Men jag har kämpat på och nu har jag fast arbete med bra lön varje månad. Alla människor är duktiga bara de får möjlighet att visa vad de kan.

 48. Bara lågutbildade rasistiska som röstar på SD i Haparanda även dom är båtflyktingar från ett annat land 90%i Haparanda har finskt påbrå och räknas inte som svenskar

 49. Behövs SD politik i dagens Sverige med tanke på vad som håller på hända med vårat land.

 50. En och tio; Det är väl bra om man kan prata svenska om man har bott 40 år i Haparanda, Sverige.

 51. Kalle blomqvist; Upprepar man en lögn så blir det sann till slut. Det finns minoriteter som inte ens vill vara svenskar. Ska vi tvinga dem att vara det?

 52. Går inte befolkningsminskningen fort nog eller måste den aktivt påskyndas?

 53. svar Ferrum….skulle tippa att dom flesta i SD har sitt levebröd med oärliga metoder och många har en lång lista på olika mindre bra saker.Man blir verkligen fundersam att ett sånt parti ens får existera i riksdagen?

 54. Jag har aldrig upplevt att någon invandrare eller flykting från flyktingboendet Cape East mm varit några problem. Däremot har jag väldigt ofta upplevt otrevliga, antisociala och kriminella personer i Haparanda vara ett stort problem.

 55. klurifax: Skulle tippa på att SD har fler akademiker än vad socialdemkraterna har som parti. Regeringen Löfven är ruskigt lågutbildad.

 56. Jag har slutat helt med politiken och med min fackliga uppdrag. För fem år sedan så gick jag ur kyrkan. Nästa år går jag ur facket och stannar bara i A-kassan. Nuförtiden står jag vid sidan av och kollar på matcherna. Visst slänger jag ut en kommentar ibland, det hör till. Jag måste säga att jag nog aldrig haft så kul som jag har idag då jag ser den politiska sörjan spela sina matcher. Vem skulle ha trott att Sd får närmare 20 %. Gåtan är varför de övriga partierna frivilligt ger Sd så stor andel av rösterna? Verkar vara någon form av självskadebeteende. KBT nästa för de övriga partierna.

 57. AFFE… håller med dig fullständigt, har själv upplevt detta som du beskriver. Är född svensk och har bott på många platser i Sverige och har aldrig varit med om liknande på andra platser. Personer som håller på med mobbning, utfrysning och trakasserier emot mig som svensk i Sverige. Fy faan! Fyttar också snart från Haparanda.

 58. Efter 4 år i Haparanda så flyttade vi på grund av att man känner sig som en invandrare i sitt eget land och större kulturkrock har vi inte upplevt på något annat ställe i Sverige.
  Mobbning, trakasseringar och utfrysning av grannar och arbetskamraterna som vägrar prata svenska på arbetsplatsen trots att detta är arbetsspråket.
  Detta drabbar inte bara svenskarna i Haparanda utan även andra invandrare som bosatt sig i staden.
  Många invandrare får arbete/praktik för att samtidigt lära sig svenska språket bättre men det ger ju inget i längden eftersom det bara talas finska hos arbetsgivarna.

 59. SVT:s valundersökning visar också att partiet är lika starka bland arbetslösa och allra starkast i gruppen som har sjuk- och aktivitetsersättning.

  – Den grupp som är mest beroende av välfärdssamhället och i behov av det fungerar är de som är mest benägna att rösta på Sverigedemokraterna, sade Sören Holmberg.

  Något som inte är lika känt är att andel företagare som röstade på Sverigedemokraterna var lika stor som andelen arbetare, nämligen 24 procent. googla så ser ni

 60. ””Nästan var fjärde LO-medlem, 24 procent, röstade på Sverigedemokraterna.

  Även om siffran är lägre än undersökningen visade på valnatten är det en rejäl ökning från 17 procent i förra valet. Det är också en större ökning än hos befolkningen i stort där partiet preliminärt växte med 4,7 procentenheter.”” googla

 61. Det låter väl riktigt bra. Hoppas detta dyker upp på fler ställen här i norr. Vi är nog många som är less har jag en känsla av. Det är härligt att vi är så många som vill ha en förändring. Nu gäller det att hålla ihop tills det är val igen.

 62. ll Om du kollar upp brottsregistret över kommunen så blir det ganska lätt att se var problemen finns .
  Eller behöver du en länk .

 63. SD i Sölvesborg förbjuder alla andra språk än svenska,är det något som SD kommer att införa även i Haparanda om dom för makten?

 64. SD har redan ”fastslagit” att samer inte är en svensk ursprungsbefolkning och skall därför inte anses svenska, dvs ut med patrasket….. SD har även ”fastställt” att finländare inte är nordbor utan alltför nära härstammar från andra folkslag (som sedan tidigare enligt SD är att anses som mindre önskvärda medborgare i Sverige). Så med det intellektuella resonemanget skulle med andra ord även finländare vara ”icke önskvärda” i Haparanda. Ja men varför då inte kopiera Trump´s eminenta idé och bygga en mur längs gränsen?… Jaja *suck*… man kan konstatera att än är inte den sista idioten född..

 65. Klurifax: Du har helt rätt, Och SD:s politik missgynnar sjuka, arbetslösa och lågutbildade!

 66. II / Faktum är att det just är ”vita skandinaver” som är det huvudsakliga problemet i Haparanda! Droger, hot, våld, misshandel, narkotikasmuggling, rattfyllor, drograttfylleri, vansinneskörningar, mord osv. Haparanda är till bredden fyllt av kriminella element och missbrukare. Dessa gör Haparanda till en otrevlig stad att bo och leva i. De så kallade ”utlänningarna” gör inte mycket väsen av sig.
  Bra att SD skall etablera sig i kommunen så det blir någon slags ordning i staden.

 67. Sånt här kan uppstå om det allmänt är låg skolnivå på befolkningen och stor arbetslöshet.

 68. Det är på tiden 🙂 Äntligen ett parti som bryr sig om Sverige och invånarna här. Tror bara i Haparanda så borde SD komma över 50% nästa val bara folket bryr sig och går och röstar. Så Sverige vänner, glöm ej att gå och rösta nästa val om ni vill få till förändring, för tiden är knapp och snart är det försent.

 69. Ny frälsning på gång efter Ikea-debaclet? SD kommer säkert att börja med att fylla igen Gropen; sedan fixa gatorna och få gamla stan åter att blomstra – samt (så klart) jaga i väg ”dom där”, ni vet. Och vården, den fixas med ljusets hastighet. Zimsala Jim!

 70. Jomenvisst!
  Nästan en majoritet av Haparandas befolkning är utlandsfödd. Utan dem hade befolkning idag legat på typ 6000 invånare. Vad ska Nationalistivrarna göra åt den saken? Repatriation till FInland?
  Sjukvården; har inte Sjukvårdspartiet redan samlat upp alla de som vill ha ett lasarett i varje kommun?

 71. det måste ju finnas anledningar att Väljarna föredrar SD…på dom orter var asylsökarna var än mer dominerande har fler väljare gått över till SD..Flera partier har också i Riksdagen kopierat div SD förslag och lagt fram dom som sina egna…märkligt Ja Ja så har då ven folket i HPDA vaknat till

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.