fbpx

Senaste statistiken över covid-19

ÖSTRA NORRBOTTEN: Igår, söndag avled ytterligare en person till följd av covid-19 i Norrbotten. Totalt 10 personer med bekräftad covid-19 har avlidit sedan utbrottets början, rapporterar region Norrbotten, 

Totalt 140 personer är konstaterat smittade i Norrbotten. Enligt söndagens siffror från region Norrbotten vårdas 51 personer på sjukhus, 10 av dem får intensivvård.

Nationellt rapporterades 106 nya dödsfall på skärtorsdagen. Efterföljande dagar har siffran. minskat och på påskdagen rapporterades 12 nya dödsfall, fem färre än dagen före. Folkhälsomyndigheten betonar dock att de låga siffrorna har att göra med eftersläpning i rapporteringen på grund av helgdagarna.

– Det är som det ofta har varit under helgerna. Det är väldigt låga siffror och de får man vara väldigt försiktiga med att tolka. Riktigt facit får vi inte förrän på tisdag när allt går tillbaks som vanligt igen, säger stadsepidemiolog Anders Tegnell till TV4 Nyheterna.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

22 kommentarer på “Senaste statistiken över covid-19

 1. Knapsu: Du är en till naiv människa som vägrar öppna sina ögon för vad som händer i omvärlden ser jag. Men motbevisa mig du som allvetare om vad som är sant och jag frågar inte medier eller drar från hatten som du gör utan svara du snälla.

 2. Sarva. Ta dina fakta då och lös Corona-krisen, du vise man. Å Sverigevän skäller på Sverige likt en bandhund!? Ville bara säga att jag är glad att vi fortfarande har en seriös ledning av landet när den den verkliga krisen är här, inte nån Hitte-på kris som högerpopulisterna skapat via sociala medier. I många länder är ledarna pajasar och pellejönsar, det vill vi inte ha här, särskilt ej nu. Tänk Trump, Bolsonaro Orban (SD:s speciella lilla darling), Erdogan, Duerte och vad heter han ståuppkomikern i Ukraina. Se där, ett clownernas all star team med Kent Ekeroth som hejaklacksledare!

 3. Sverigevän oroas av sina egna hjärnspöken, sprider desinformation, sina egna konspirationsteorier och kräver att media ska motbevisa honom.
  Allt är som vanligt med andra ord.

 4. Det är tur att vi har experter här på forumet. Hur vore smittspridningen utan dessa experter? Det är som att se en tv-deckare, fallet är löst inom 50 minuter.

 5. Laiskahyökkääjä: Vänsteretablissemanget greppar halmstrån och undersökningar är inte vatten värda då vänstern beställer dem själva så resultaten blir därefter. Har du inte fattat det så är du ganska så oförstående

 6. Sarva har ett horn, sarvi, i sidan till mig (ursäkta ordvitsen) sen gammat. Han är förutsägbar. Men faktiskt har han en poäng här. Grattis! Dock handlar det i förstone om hur Tegnell och regeringen sköter sig i detta icke förutsägbara läge. Ganska proffsigt så här långt, enl mig och opinionssiffrorna. Tur att det inte är några pellejönsar a la Jimmies gäng av amatörer som styr. Herre min skapare vilken kaos det hade vart då.

 7. Pänktti skriver:

  Jodå jag hade det!

  Huvudvärk, extrem trötthet, tung andning med det en massa hosta och allmänt illamående som jag inte kunde sätta fingret på vad det skulle vara.

  Detta var i Februari och har ej varit utomlands förutom Finland då (Torneå och Kemi).

 8. Kan HB webben snälla kolla om uppgifterna stämmer att folk från Stockholms Järva områden som är hårt drabbade av Coronan nu börjar fylla upp Cape East? Mycket orolig blir man.

 9. Laittahyökkäjä! Du snackar om privata, kapitalister! 90 miljarder som investeras i ny vindkraft i Sverige 2017-2022 är China General Power Corporation CGN inbl,i nästan 1/5 del=16 miljarder. Sosseregeringar har skänkt allt skyddsmateriel och fältsjukhus till Baltstaterna. Är kommunist- kapitalister annorlunda i din värld? passa på och köp ett Cura-täcke, det sägs att de är sköna.

 10. Det här visar återigen den borgerliga,marknadsinriktade kapitalistiska politikens brister när det gäller välfärdssamhället för alla och envar.
  Socialdemokraterna har tyvärr spec under Göran Perssons ledning glidit åt höger med privatiseringar och utförsäljningar av än det ena och än det andra. Apoteket en stor miss,beredskapslagren, och som ENDA land i världen friskolor med full statlig ersättning. Finns många fler exempel.
  Nu verkar tack ock lov fler inse att vissa saker gör man bäst tillsammans.
  Bävar bara för när den vanliga politiska sandlådan startar igen,det har varit lugnt ett bra tag!

 11. Håller med föregående, många som skällt på stat o regeringen i alla år skriker nu högt o vill ha hjälp att finansiera sina fjällstugor, jättehusvagnar, lyxbilar mm, sen när detta är över kan man återgå till att klaga igen. HYCKLERI !

 12. Tegnell är en samhällets stöttepelare som har hyfsat bra koll – i motsats till alla självutnämnda experter härinne. Sen är det inte hans fel att privatiseringsivrarna tagit död på beredskapen i Sverige. Till vilken j-a nytta privatiserades apoteken? Således har ingen ansvar för lagerhållning längre. Men nu ska staten minsann rädda alla skattehatare, banker, företagare etc. Shambles!

 13. Tror att coviden redan passerat oss. I februari hade vi en kraftig influenssa som varade i 2 veckor i vissa fall. Kraftig utmattning mm för de som var drabbade.
  Barnen var helt slut till och med.
  Bara en tanke och det var början.
  Någon annan som hade samma?

 14. Har ni inte granskat färdigt? Det har gått flera dagar. Är ni känsliga som änkenåder?

 15. Tegnells flockimmunitet hade fungerat om sjukvården hade all den utrustning som krävs för en god vård. När det nu visar sig vara brist på allting kan denna flockimmunitet förvandlas till ett himmelsfärdskommando för oss äldre och sjuka.

 16. Håller med dig II
  Sveriges Coronahantering är under all kritik och hanteras väldigt långsamt. ”Världssamvetet” väljer att ta det lugnt och följa sin egen väg och strunta i vad grannländerna gör. Många fler människor i Sverige har avlidit av Covid-19 än i grannländerna. Det borde väl vara ett tecken på att Sverige gjort fel.

 17. Sveriges coronahantering är under all kritik. Landet borde få nya ansvariga för detta och en nedstängning.

 18. Tegnell är en narcissistisk statistikföljare, hans statistik är inte sanningen…

 19. Dom testar ju inte om man har covid-19 om man inte är dödssjuk och blir inlagd,,,

 20. Nummer kan inte vara rätt, bara 140 smittad, men 10 döda 51 i sjukhuset…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN