fbpx

Seskarö får en bankomat

Snart etableras en uttagsautomat på Seskarö. Inledningsvis var det Nikkala som Bankomat ab planerade etablering i men nu har planen svängt om.
I början av mars gick företaget Bankomat ut med nyheten om att de planerade att sätta upp nya automater på minst 17 orter runt om i Sverige och Nikkala listades som en av orterna i Norrbotten. HB skrev om nyheten när den blev offentlig i mars och vid den tidpunkten uppgav Jenny Danielsson, pr- och kommunikationsansvarig på Bankomat att en lokal för ändamålet var på gång i byn, men att avtalet inte var helt färdigt.
– Vi jobbar med att vi ska ha den på plats i mitten av maj, uppgav Jenny Danielsson i mars.
I samband med att etableringen blev känd så ifrågasattes den bland annat på sociala medier och i Hb:s tisdagsfråga. Flera personer ansåg då att Seskarö vore ett bättre alternativ. Mitten av maj har nu passerat och HB kollar läget.
– Vi kommer inte att etablera i Nikkala, vi fick inte till något avtal med någon lokal som fungerade, säger Jenny Danielsson.
Däremot har Bankomat gjort en ny bedömning.
– Däremot kommer vi etablera oss på Seskarö, uppger Danielsson.
Kring midsommar är målsättningen är att bankomaten är på plats. Det blir varianten ATM, alltså enbart uttagsautomat och den kommer att anläggas på allévägen 1, i anslutning till Handlarn.
– Våran bedömning är att det här blir riktigt bra, säger Jenny Danielsson.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

13 kommentarer på “Seskarö får en bankomat

 1. Kontanter möjliggör att betala svart… kort kort kort bränn automaten

 2. Hej,vilken nyhet jag ska hämta ut varenda krona innan seskarö bor tömma den.

  • Meningslöst. Kort används ju när man handlar. Om några år får man inte ens betala med kontanter

 3. En aningen störigt när folk som inte alls vet vad de skriver om, ändå skriver kommentarer här…
  Bl a:
  ”Ett korkat och inavlat beslut”
  ”Sverige är fantastiskt”

 4. Åk lite längre in i byn, där finns det en affär!

 5. Oerhört korkat beslut… det finns en enda liten kiosk där man kan handla lite matvaror, godis och annat. Varför ha en Bankomat där folk skall ta ut pengar när det inte finna någonstans att handla?

  • Har du någonsin besökt Seskarö? Vad jag vet finns det Handlar’n, Ö-Pärlan, Wärdshuset och Tromsö Camping

  • Seskarö är ju ett paradis, nog är det väll en bättre placering för en uttagsautomat än nikkala? Aldrig behövt vägleda turister i nikkala dock…

  • Har en stuga på Seskarö så jag måste säga att du har ju ingen aning om vad du snackar om, och som dom före mig skrivit så finns det mkt mer än bara en mack där. Vi har även sommaraktiviteter, turister mm där. Sluta vara så negativ, dessutom väldigt fullt med inavel i skribentnamnet ditt. Älskar själv Seskarö fast jag inte är bördig därifrån, bor i Marielund men dit åker jag för att få njuta av havet och naturen.

   • Mycket mer? Det finns ju inte så mycket som du vill påskina… en liten handlarnkiosk, ett litet värdshus i en villa, en liten butik där man kan tanka, köpa lite ätbart, campingen, folkets hus… Tja, sen finns det inget mer. Vad ska ni med bankomaten till? Varför vill ni ha kontanter när det går att handla med kort?

    • En bättre fråga är – varför vill du ha kort när det går att handla med kontanter?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.