fbpx

Siktar mot kommunalrådsposten

Tomas Vedestig förklarar sig beredd att ta sig an jobbet att styra Övertorneå kommun som kommunalråd. Den här gången vill han göra det på egen hand. Foto: Marianne Berglund

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

10 kommentarer på “Siktar mot kommunalrådsposten

 1. Senaste fullmäktige lär väl knappast övertyga några väljare som tänkt rösta på en av oppositionspartierna . Rena parodin!
  MS m sällskap hävdar att under punkten ” ansvarsfrihet för kommunstyrelsen” att det inte är fråga om ansvarsfriheten utan om att dom vill veta mer om pantbrevet till LVL. Ändå säger MS vid ett tillfälle ” att vi vill ta reda på mer fakta om frågan, och att det KAN påverka ansvarsfriheten för ks”
  Vidare påstår MS att det endast finns 5 ”riktiga” socialdemokrater i församlingen som sitter på S mandat. Inte att förglömma att MS själv sitter i fullmäktige på ett C mandat! Hoppsan, hoppsan!
  Hon säger fortsättningsvis att de ”falska” socialdemokraterna inte får kalla sig socialdemokrater utan att partiet har patent på det. Må så vara, men S har inte patent för ideologin för politiken.
  Sist men inte minst har MS anklagat alliansen att med minspel uttrycka vad dom tycker om MS:s åsikter och påståenden. Som hon sagt tidigare att ledamöter ”himlar med ögonen, suckar och småler ironiskt när hon stått i talarstolen. Därför blev jag mäkta förvånad när MS vid senaste fullmäktige, gör precis samma minspel mot bl a juristen i kommunen som förklarade om jävsituationer.
  Och tyvärr har I S-H , som tidigare var en förnuftig, saklig och erfaren politiker, plötsligt blivit en politiker som inte går att känna igen. Tyvärr, tyvärr!

 2. Ang. Ötå Fullmäktige som jag följde. Frågan var om pantbrev 15 miljoner kronor gällande Luppio projektet. Enl. lag får en kommun inte sponsra privata investeringar? Som jag förstår som beslutet blev av borgarna Centerpartiet efter kommuns revisorers utlåtande, att privata företaget gjorde en vinst på minst 300.000 kr att överta detta pantbrev. Uppdrag Granskning!!

  • ”Fakta” spyr sin galla över pantbrevet och har ingen aning om resan! Det är lätt att ta reda på riktig FAKTA om man bemödar sig att titta i offentliga handlingar. Fakta är att Ötå kommun pantsatt fastigheten och att inteckningarna ska följa med fastigheten till den nybildade fastigheten och att LVL står för ALLA inteckningskostnader! Det är riktig fakta. Sluta skriva kommentarer när du inte vet ett jota om ärendet.

 3. Valet 2018 fick S 9 och Sjukp 3 mandat, 12 av 13 för majoritet. Vad hände, Vedestig gick till höger borgarna så Centern fick majoritet, samarbetet höll ca 2 år! Då hände inget, Centern fortsatte då Vedestig fick behålla ordf. poster i fullmäktige och Socialförvaltningen och att S föll ihop totalt med inre motsättningar! Sjukvp. 10 mandat? Då får du skärpa dig i rollen som ledare, sluta fnissa, skratta när du leder fullmäktige, senaste 2 möten har varit rena Cirkusen som du är ansvarig för!

 4. Skulle det inte vara intressant om media ville granska de personer lite mer ingående som ställer upp som kommunalrådskandidater. Vad har de för utbildning, bakgrund, meriter, och annat som kan gynna en kommun som Övertorneå. Och inte minst hur ser det ut för de olika personer lite mer privat. Är de dömda för något? Finns de hos kronofogden? Hur stora privata lån har de? Mm. Mm. På samma sätt som man ställer krav ute på arbetsmarknaden, inom offentliga sektorn när det gäller högre tjänster
  En person som anser sig vara lämplig att kunna styra och representera en kommun bör väl ha ett fullgott CV och tomt på skelett i garderoben. Det är väl dags att börja ställa lite högre krav även i Övertorneå på kommunalråden än att det är personer som säger att jag vill själv, ”på egen hand”, bli kommunalråd eller att jag och ingen annan duger.

 5. Ha, ha, må vara att kommunalrådet hade en citron i munnen, men både cirkusdirektören och hans clowner i första raden hade nog en hel påse citroner i munnen när man sitter och tittar på sändningen av kf-mötet. Fattas bara att cirkusdirektören saknar sin hatt och cirkusdrottningen och hennes clowner sina röda näsor. Annars är föreställningen skolexempel på cirkus av högsta kvalitet. Dessutom är ju föreställningen gratis att följa.

 6. Jag bor inte i kommunen, men jag är imponerad över Sjukvårdspartiet i Övertorneå. Det svansar hit och dit och man vet inte dag för dag vad de står för. Hur ska en vanlig röstade i nästa val veta vad Sjukvårdspartiet står för? Det hinner ju ändras flera gånger innan valdagen. Sjukvårdspartiets ledamöter kan plötsligt finnas i ett annat parti dagen efter valet.

 7. Nja vet inte om det stämmer. Ser ut som kommunalrådet har en citron i munnen större delen av mötet. Det ingår i rollen som politiker att fråga om man känner sig osäker. När man blir förbannad och sur över det så skickar det signaler om att man inte har rent mjöl i påsen. Svårt som tvtittare att höra när de flesta bara ropar ut sina tankar istället för att orka gå till mikrofonen.

 8. Om man tittar på kommunfullmäktig där Tomas Vedestig är ordförande så kan man enkelt konstatera att sjukvårdspartiet inte är något parti som för Övertorneå framåt. Det är bedrövligt hur socialdemokraterna och sjukvårdspartiet beter sig. Man får skämmas! Det enda ni tillför är negativ publicitet för kommunen. Att vara i opposition är en sak men det ni nu håller på med har helt spårat ur.

  • Nej, nej, nej! Vedestig fick inte många röster i förra valet och lär knappast få fler denna gång. Blir han kommunalråd så flyttar jag! Tramsig och okunnig och lovar till höger och vänster..

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.