fbpx

Singelolycka i dåligt väglag

KUKKOLA: Två personer skadades under lördagseftermiddagen  i en singelolycka, strax söder om Kukkola och är förda med ambulans till Kalix sjukhus.

Två personer färdades i en personbil och strax söder om Kukkola råkade de i dåligt väglag ut för en singelolycka. De har båda forslats med ambulans till Kalix sjukhus.

Polisen hade ingen patrull att skicka till platsen men enligt Räddningstjänsten  var orsaken till olyckan det väldigt dåliga väglag som för tillfället råder på platsen.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

29 kommentarer på “Singelolycka i dåligt väglag

 1. Äntligen.
  I måndags så kunde jag och säkert många fler beskåda en så ovanlig maskin på väg 99. En väghyvel kom farandes och lyckades med det vi saknat som mest.
  Den hyvlade och skrapade bort alla ojämnheter och spår som uppstått under denna vinter. Fram för alla dessa hyvlar som breder framkomlig och mer säker väg.
  Den var även utrustad med en vinge som föste undan issörjan från infarterna.💡

 2. Otroligt med så många vägmästare i kommentatorsfälten, skulle ni ta tag i problemet skulle gatorna naturligtvis vara släta som ”dansgolv”

 3. Mr Persson:

  Ja dom har nog bytt förare. Märkt det jag också, den här nya kan ploga vettigare.

  För några år sedan hade vi ju en som plogade igen infarten till tomten. Tur man slapp ta det för hand 😥😧

  Men var så fel ändå att jag tvingas ploga kommunens snö till min tomt när det ändå är så hårda regler att vi inte får göra det omvänt.

  Tänkte även på de som inte har maskiner och är äldre och handikappade.

  Sedan vet jag inte om jag var den enda drabbade, BDX gillar väl inte konkurrens och gör så för att kunna tjäna extra på privatpersoner???

 4. Googlade. Nouakchott ligger ju i Sahara.
  Var det därför det var så väl sandat?

 5. Kosmopolit;Kul! Jag var i Egypten för ett tag sen och i det landet kan sanden aldrig sina i.

 6. Enok Nitti: Jag var i Nouakchott
  för ett tag sen och där hade dom heller inte plogat eller skrapat. Men dom hade sandat väldigt väl. Haparanda har även fler potthål.

 7. Jag var i Thule för ett tag sen.
  Där har dom aldrig skrapat eller sandat. Men dom hade lika stora potthål som Haparanda.

 8. Egenföretagare;Jag var i Näsbyn för ett tag sedan och där var det mycket sämre skrapat än i Haparanda.

 9. Måste ha bytt BDX-traktorchaufför i Marielund så dåligt plogat har det aldrig varit på mina 15 år som Marielundsbo strängar & klimpar & parkeringar som ej plogas & kör fort som att pojken har stulit traktorn är.

 10. Väg 99 har blivit en ”TVÄTTBRÄDA” var har vi den sk vägmästare?
  Är det ont om väghyvlar eller dess förare? Tål inte den nylaggda oljegruset en väghyvel ??
  TÄNK PÅ NOLLVISIONEN!

 11. I Kalix är det mycket bättre skött inte bara vintertid även sommartid, Haparanda är under all kritik med gator med stora pothål som folk kan dränka sig i.

 12. Peter-Niklas: Stor-Stockholm till exempel. Där är det trafik och fel parkeradebilar,dygnet runt.
  Kan det bero att man får högre timlön om man arbetar natt och helger?
  P.s Det finns faktiskt gångtrafikanter här i Haparanda.
  Alla har ej tillgång till bil.

 13. Broddar på: Var gör man det? Och det kan ha något med mentaliteten i Haparanda att göra, kan man köra in i butiken så gör man det…

 14. Hur kan man då snö och halkbeskämta vägar,trottoarer,mm i våra större städer på dagtid?

 15. Sen alla som säger att det är så mycket bättre i Torneå eller Luleå, har ni nånsin varit i villakvarteren och kört? Ofta är det så smalt att det knappt går att mötas två personbilar.

 16. Största problemet med snöröjningen är respektlösa bilister som kör hur som helst och parkerar hur som helst. Hur ska någon kunna ploga mitt på dagen när det är full trafik? Det logiska är ju att man måste vänta till kvällen/natten när det är färre bilar parkerade efter gatorna samt färre bilar ute och kör. Det är nog knappast så att gårdarna är helt oplogade, däremot är det inte så lätt att hinna överallt samtidigt som någon sa. Sen är det ju lite skillnad på vägar och gator, vem som styr över vad osv.

  Anpassa hastigheten efter väglaget, svårare än så är det inte.

 17. Ser att ni är ute och saltar vägarna i centrala Haparanda. Det är tyvärr enda sättet att få bukt med ishalka denna vinter.(ca 5-10cm buklig is.
  Bra gjort BDX.

 18. Hoppas att BDX har plogat bort sitt nuvarande kontrakt med Haparanda kommun.
  BDX har redan misslyckats med att sköta sina åtaganden den förra vintern.
  Hoppas att kommunen skriver ett nytt kontrakt med ett kompetent företag inom snö och halkbekämpning till nästa vinter.

 19. @f.d busschaufför. Klart de gör det.
  Men däremot så är det urdåliga vägar i tätorten pga skitavtal.

 20. På 80 och 90 talet fungerade det mycket bättre. Orsaken till dagen dåliga service är nog personalbrist. Anställ fler vägröjare.

 21. Vägtrafikförordningen säger att
  hastigheten skall anpassas till
  rådande vägförhållande. Vägröjarna gör så gott de kan.
  De kan inte trolla och vara överallt samtidigt.

 22. Plogningen är verkligen en katastrof i Haparanda kommun.
  På både Lomvägen och Rågångsvägen är parkeringarna inte plogade varken igår eller under natten mot söndag. Bilarna fastnar i mittgången mellan parkeringarna när garageinnehavarna inte har nånstans att göra av med snön än i mittgången när de skottar utanför sina garage. På områdena är det så illa att äldre personer samt folk med funktionshinder inte tar sig ut under hela helgen då själva gårdarna inte heller är plogade. Hos privata hyresvärdar verkar plogningen inte vara något problem. Skäms Haparanda Kommun!

 23. Tragiskt men förstår verkligen att det händer olyckor har inte sett varken en plogbil längs 99an eller en traktor inne i stan…. Så jävla oacceptabelt…

 24. Ja, det fungerar så uruselt så man kan inte tro. Sover de verkligen gott de som får betalat för att inte sköta våra vägar. Vem är ansvaret????
  De som får betalat borde verkligen vara ute på vägarna, både inne i centrala stan och på 99:an och de andra större vägarna, ja alla vägar egentligen som tillhör Haparanda.
  Kan inte skötas värre av någon!

 25. Om det dåliga väglaget skulle vara orsak till olyckan skulle varenda en som färdas där råka ut för samma sak.

 26. Ingen plogning av vägar och gator. Så värdelöst, sen betalar man skatt så in i hvete

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.