fbpx

Sjukdom påverkar utdelning av Haparandabladet

Sjukdom bland tidningsbud påverkar utdelningen av Haparandabladet i stora delar av Övertorneå.

—Vi försöker få tag i någon som kan dela ut tidningen under dagen, men vi vet inte om vi kommer att lyckas, meddelar tidningsdistributören Svensk hemleverans.

De hoppas på en snar lösning men flaggar för att läsarna kan få vänta på sin tidning till på onsdag.

Svensk hemleverans meddelar så snart de vet mer om hur utdelningen kan lösas.

Vi ber om ursäkt till alla våra läsare och beklagar att de får vänta på sin tidning.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Sjukdom påverkar utdelning av Haparandabladet

 1. Axel Anden bra service om man bor i Haparanda. Men det blir kostsamt om man bor i övriga tornedalskommuner.

 2. Saknar fortfarande haparandabladet ock kuriren fick endast dagens kurir

 3. Nja man får säga vad man vill. Men svhl har personal som de slutar ens ringa till om man tackat nej 2-3ggr. Sagt att man inte kan jobba en viss vecka men ändå frågar 2 gånger. Sen är det kört!

  Så man ska inte skylla på personalbrist. Alla vill inte jobba heltid, alla kan inte alla veckor pga annat jobb.

 4. Svensk Hemleverans är nog bra men tyvärr klickar det rätt ofta. Det är väl mycket med frukostbeställningarna som bl.a. nsd brukar erbjuda.

 5. Mig veterligen så har inte HB egna tidningsbud…men en bra service hade varit om prenumeranten själv hade fått hämta tidningen vid kris…
  Typ affär eller tidningshuset.
  Vid visande av prenumerationsbevis .

  • Absolut, så brukar vi göra, att prenumeranter kan hämta tidningen i tidningshuset i Haparanda under kontorstid. (Det bästa är att höra av sig först innan man kommer)

 6. Hur vore det om Haparandabladet hade lite bättre beredskap och har reservpersonal att sätta in då tidningsbud blir sjuka?

  • Du kanske ska läsa artikeln noggrant innan du kommenterar. Då kanske du ser att Hb inte delar ut tidningen och du slipper framstå som en gnällspik som gnäller för gnällandets skull.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.