fbpx

Skotta p-plats – om du vill slippa få böter

En man i Kalix har fått 500 kronor i p-böter då hans bil inte stod innanför parkeringsmarkeringen – som inte syns under snön.

NSD berättar att Erling Johansson hade i januari parkerat utanför Gallerian i Kalix för att gå till Apoteket. När han kom tillbaka till bilen hade han fått en p-bot.

Johansson tog bilder på hur han hade parkerat, vilket bevisar att markeringarna under snön inte syns. Han skrev två gånger till företaget Hojab parkeringsservice i Solna och förklarade situationen.

NSD återger vad företaget svarade: ”det är förarens ansvar att hela fordonet står innanför markerade linjer” och ”villkoret gäller året om och det innebär också att det gäller trots att marken är täckt av snö och/eller is”.

På NSD:s fråga, hur den som parkerar vintertid i Norrbotten ska göra när det inte finns snöfria parkeringar utomhus svarar en anställd vid kundtjänsten på Hojab parkeringsservice så här:

– Om det inte går att skotta av snön på platsen så att du kan se var markeringarna går, alltså om du inte kan säkerställa att du kan stå rätt där, så behöver du hitta en annan plats där du kan se markeringarna på marken eller någon annanstans.

Erling Johansson uppger för tidningen att han inte kommer att betala böterna.

– De får driva saken hur långt de vill, jag vill ha saken prövad. Jag får ta konsekvenserna, om det skulle bli några, säger han.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

14 kommentarer på “Skotta p-plats – om du vill slippa få böter

 1. Ska inte bevisbördan ligga på bolaget som bötfäller?
  -Om bilföraren inte kan se markeringarna så hur kan det bötfällande bolaget se dem? Chansar dem? Hade dem spade med sig och grävde fram linjerna?
  Sånt här väcker frågor..

 2. Utan att veta hur det ligger till i Kalix, så kan jag tycka att det är någonting lurt med artikeln. Det brukar finnas en pil som talar om P-platsernas början och slut. Kan vi inte få se fotona som mannen tagit? Där borde det framgå hur han parkerat. Kanske han parkerat utanför ”pilen”. Har han parkerat innanför pilarna så är frågan hur parkeringsbolaget ser att han parkerat utanför själva ”rutan”.

 3. Personen som fick böterna bör bestrida ärendet, han bör fråga parkeringsbolaget hur dom kunde konstatera att bilen inte stod inom markeringarna när markeringarna inte syns, parkeringsbolaget själva medger att markeringarna inte syns.

 4. Varför blir det så här dumt, jo parkeringsvakterna har ju bonus på hur många böteslappar dom lyckas skriva under en dag Parkeringsvakterna är ju från resp ort och dom vet mycket väl att det är omöjligt att parkera inom parkeringsrutorna

 5. Mafia verksamhet alla parkeringsbolag. Allt för att böta. Själv parkerar de hej vilt. Är en sak om man parkerar på helt fel plats där det utgör ett hinder och en helt annan sak om man gör ett litet fel. Lite medmänsklighet borde man ha i sin tjänst.

 6. Jag var med om samma sak fick samma svar men orkar inte bråka, men nu är det sluthandlat i Kalix 😡

 7. Bestrid parkeringsböterna hos polisen i Kalix!
  I Norrbotten finns inga snöfria parkeringar vintertid!
  Så det resonemanget håller inte.
  Då kan du inte parkera någonstans.
  Det är väl ingen som står och skotar fram markeringar, det var det dummaste jag hört!
  Det var väl någon sörlänning som svarade på det.

  • Förr fick man lära sig då man tog körkort att man inte behövde ta hänsyn till parkeringslinjer vintertid.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN