fbpx

Skyltar påminner om att plocka skit

På en sträcka längs med strandpromenaden hänger skyltar som upplyser om att rastning av hundar är förbjuden, men skyltarna handlar inte om totalt förbud, budskapet är att plocka upp avföringen efter sin hund.
Skyltarna monterades under försommaren när badsäsongen inleddes samt inför när eventet ”Sommar i parken” började i stadsparken. Bakgrunden uppges vara att medborgare framlagt klagomål till kommunen om att hundbajs hopade sig i högar på badstranden, gräsmattan och inne i parken trots att ett antal hundlatriner finns monterade längs med strandpromenaden. Haparanda stads skog- och parkchef Robert Ekholm upplyser dock om att det inte är förbjudet att promenera med hund längs stranden, – men som texten på skylten säger ”Rastning av hundar förbjuden” det vill säga, man inte får rasta hunden utan ta upp hundbajset och lägga påsen i avsedda hundlatriner, informerar Ekholm.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Skyltar påminner om att plocka skit

 1. Det är många snusare och rökare som orkar bära en fylld dosa eller paket men när dom snusat färdigt en prilla och rökt färdigt cigaretten så orkar dom inte kasta resterna i en papperskorg.
  Detta om inte något annat visar med tydlighet att snus och cigaretter är farligt, orken försvinner direkt.

 2. sedan så har vi alla motbjudande rökare som slänger sina giftiga fimpar överallt…

 3. här i kommunen har vi samma propåer men men ingen som klagar på Hästägarnas oförmåga att städa upp efter hästarna som finns här och som används på populära promenadstråk längs stränder…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.