fbpx

Skyltar påminner om att plocka skit

På en sträcka längs med strandpromenaden hänger skyltar som upplyser om att rastning av hundar är förbjuden, men skyltarna handlar inte om totalt förbud, budskapet är att plocka upp avföringen efter sin hund.
Skyltarna monterades under försommaren när badsäsongen inleddes samt inför när eventet ”Sommar i parken” började i stadsparken. Bakgrunden uppges vara att medborgare framlagt klagomål till kommunen om att hundbajs hopade sig i högar på badstranden, gräsmattan och inne i parken trots att ett antal hundlatriner finns monterade längs med strandpromenaden. Haparanda stads skog- och parkchef Robert Ekholm upplyser dock om att det inte är förbjudet att promenera med hund längs stranden, – men som texten på skylten säger ”Rastning av hundar förbjuden” det vill säga, man inte får rasta hunden utan ta upp hundbajset och lägga påsen i avsedda hundlatriner, informerar Ekholm.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Skyltar påminner om att plocka skit

 1. Det är många snusare och rökare som orkar bära en fylld dosa eller paket men när dom snusat färdigt en prilla och rökt färdigt cigaretten så orkar dom inte kasta resterna i en papperskorg.
  Detta om inte något annat visar med tydlighet att snus och cigaretter är farligt, orken försvinner direkt.

 2. sedan så har vi alla motbjudande rökare som slänger sina giftiga fimpar överallt…

 3. här i kommunen har vi samma propåer men men ingen som klagar på Hästägarnas oförmåga att städa upp efter hästarna som finns här och som används på populära promenadstråk längs stränder…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.