SMHI varnar — stor risk för skogsbränder

Enligt SMHI är det stor risk för brand i skog och mark i Norrbottens kust- och inland (i östra delarna av Norra Norrland).

I Tornedalen är risken för bränder i skog och mark lokalt stor eller mycket stor i Haparanda, Pajala och Övertorneå.

Det här innebär att det är stor eller mycket stor brandrisk och att eld sprids lätt i skogsmark. Allmänheten uppmanas till att iaktta stor försiktighet vid eldning utomhus, ofta gäller eldningsförbud.

p4 Norrbotten uppger att räddningstjänsten under måndagen fick in flera larm om skogs- och gräsbränder i andra delar av Norrbotten. Norr om Gunnarsbyn i Bodens kommun var en skogsbrand på en yta ungefär 200 x 200 meter. Släckningsarbetet väntades pågå till midnatt. Även vid Torneträsk, Lövberget i Överkalix och på Önusberget i Piteå brann det under måndagseftermiddagen.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Döda” Northland-aktier kan ge återvunna pengar

De som äger Northland-aktier och andra värdepapper köpta under en viss period kan få återvinning på sina ”döda” aktier. Två före detta Northland-chefer har gått med på att betala skadestånd på 80 miljoner kronor till före detta aktieägare, även i Tornedalen.

Haparandatrion som säkrade guldet

Norrbotten vann en historisk TV-puckseger i finalmatchen mot Stockholm Syd. Haparandaspelaren och lagkaptenen Vilmer Tammilehto, som brutit nyckelbenet, fick hjälp av sin lagkamrat att lyfta TV-puckspokalen som är för tung för en hand.