fbpx

Olycka i rondell ingen smitning

HAPARANDA: Vid 22.45 under torsdagskvällen kom det till polisen en anmälan om en smitning efter en olycka i stora rondellen i Haparanda.

Det var en personbil som i anslutning till rondellen enligt en anmälare kört på en lyktstolpe och hamnat i en grässlänt och personerna ska ha tagit sig därifrån.

Polisen gör idag bedömningen att det inte var någon smitning eller frågan om någon slags onykterhet hos den unga chauffören. Polispatrullen påträffade föraren på Maxrestaurangen i Haparanda. Olyckan kan enligt vittnen som HB varit i kontakt med anses bero på förarens unga ålder kombinerat med för hög fart i rondellen.

Föraren fick en tillsägelse av polisen om nödvändigheten av att ta kontakt med polisen , speciellt som det kan vara frågan om att bilenss framfart orsakade en skada på en lyktstolpe. Fordonet tog sig från tillbudet med egen kraft.

 

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Olycka i rondell ingen smitning

  1. Körde mot Kalix på fredag och blev omkörd av en a-traktor på 110 sträckan

  2. Så vänta lite nu? Personen verkade vara onykter och har kört otroligt fort och ansvarslöst och får BARA sen jävla tillsägning? Tror ni att vi vill ha såna här människor i trafiken? Vad i h*lvete!!

  3. Om polisen hade hade varit befintlig och patrullerande i Haparanda så hade vi kanske sluppit se sådant här. Kriminella narkomaner och rattfyllon kör som galningar i stan.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.