fbpx

Smitta inom socialförvaltningen i Haparanda

Enligt Haparanda stads hemsida har ett ”fåtal medarbetare” inom socialförvaltningen testats positiv för covid-19.

Det uppges att Haparanda stad arbetar aktivt för att minska smittspridningen och att ett arbete med provtagning och smittspårning pågår.

”Haparanda stad har tydliga rutiner och arbetssätt om någon i verksamheten insjuknar i covid-19. Verksamheten har en nära dialog med sektionen för vårdhygien på Sunderbyn och det är deras rekommendationer som följs”.

Vidare uppges att Haparanda stad  har hittills klarat att hålla undan smittspridningen från de äldre.” Ingen vårdtagare är smittad i nuläget, varken i hemtjänst eller på boende”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Smitta inom socialförvaltningen i Haparanda

 1. På hemsidan är man mycket tydliga med att ingen vårdtagare i nuläget är smittad, och är man så noga med att poängtera den delen torde det vara smitta inom personalen i hemtjänst/äldreboende. Låt oss hoppas nu att covid inte får fäste, utan smittad personal isoleras, att smittspårningen snabbt kan definiera vilka andra som är i riskzonen för att eventuellt blivit smittade och att även de plockas ur tjänst. I och med att det nu rör sig om en omdebatterad verksamhet där det är brist på personal, kanske de behöver frivilliga som kan hjälpa till med olika enklare aktiviteter (dvs i hemtjänsten som att handla mat, hämta medicin, ta ut människor på en promenad, etc). Det går inte att ersätta personalen, men kanske avlasta de som nu får jobba extra mycket.

 2. Är väl bara en tidsfråga innan det sprider sig till vårdtagare osv med tanke på att jag vet flera av Haparandas kommunanställda som gått till arbetsplatsen med tydliga förkylningssymtom… 🙄🙄

  • Känner till fall där personal inom vården kunnat fortsätta jobba trots tydliga covid-19-symtom utan att behöva testa sig då man skyllt på allergi. Oavsett allergi eller inte borde kommunen kräva att all personal med symtom ska testa sig i dessa tider för att hindra smittspridning. Det är skrämmande hur nonchalant ledningen hanterar detta.

  • Vi har fått all skyddsutrustning vi behöver av arbetsgivaren Haparanda Stad och har hittills lyckats hålla smittan utanför våra vårdtagares hem, vi följer restriktionerna och hoppas på att vi kan fortsätta hålla smittan borta från våra boenden.

 3. Var det inte nån som var till Spanien nyligen, kanske har haft med sig ”tuliaisia” 🙂

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.