fbpx

Smitta inom socialförvaltningen i Haparanda

Enligt Haparanda stads hemsida har ett ”fåtal medarbetare” inom socialförvaltningen testats positiv för covid-19.

Det uppges att Haparanda stad arbetar aktivt för att minska smittspridningen och att ett arbete med provtagning och smittspårning pågår.

”Haparanda stad har tydliga rutiner och arbetssätt om någon i verksamheten insjuknar i covid-19. Verksamheten har en nära dialog med sektionen för vårdhygien på Sunderbyn och det är deras rekommendationer som följs”.

Vidare uppges att Haparanda stad  har hittills klarat att hålla undan smittspridningen från de äldre.” Ingen vårdtagare är smittad i nuläget, varken i hemtjänst eller på boende”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Smitta inom socialförvaltningen i Haparanda

 1. På hemsidan är man mycket tydliga med att ingen vårdtagare i nuläget är smittad, och är man så noga med att poängtera den delen torde det vara smitta inom personalen i hemtjänst/äldreboende. Låt oss hoppas nu att covid inte får fäste, utan smittad personal isoleras, att smittspårningen snabbt kan definiera vilka andra som är i riskzonen för att eventuellt blivit smittade och att även de plockas ur tjänst. I och med att det nu rör sig om en omdebatterad verksamhet där det är brist på personal, kanske de behöver frivilliga som kan hjälpa till med olika enklare aktiviteter (dvs i hemtjänsten som att handla mat, hämta medicin, ta ut människor på en promenad, etc). Det går inte att ersätta personalen, men kanske avlasta de som nu får jobba extra mycket.

 2. Är väl bara en tidsfråga innan det sprider sig till vårdtagare osv med tanke på att jag vet flera av Haparandas kommunanställda som gått till arbetsplatsen med tydliga förkylningssymtom… 🙄🙄

  • Känner till fall där personal inom vården kunnat fortsätta jobba trots tydliga covid-19-symtom utan att behöva testa sig då man skyllt på allergi. Oavsett allergi eller inte borde kommunen kräva att all personal med symtom ska testa sig i dessa tider för att hindra smittspridning. Det är skrämmande hur nonchalant ledningen hanterar detta.

  • Vi har fått all skyddsutrustning vi behöver av arbetsgivaren Haparanda Stad och har hittills lyckats hålla smittan utanför våra vårdtagares hem, vi följer restriktionerna och hoppas på att vi kan fortsätta hålla smittan borta från våra boenden.

 3. Var det inte nån som var till Spanien nyligen, kanske har haft med sig ”tuliaisia” 🙂

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF