fbpx

Smitta inom socialförvaltningen i Haparanda

Enligt Haparanda stads hemsida har ett ”fåtal medarbetare” inom socialförvaltningen testats positiv för covid-19.

Det uppges att Haparanda stad arbetar aktivt för att minska smittspridningen och att ett arbete med provtagning och smittspårning pågår.

”Haparanda stad har tydliga rutiner och arbetssätt om någon i verksamheten insjuknar i covid-19. Verksamheten har en nära dialog med sektionen för vårdhygien på Sunderbyn och det är deras rekommendationer som följs”.

Vidare uppges att Haparanda stad  har hittills klarat att hålla undan smittspridningen från de äldre.” Ingen vårdtagare är smittad i nuläget, varken i hemtjänst eller på boende”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Smitta inom socialförvaltningen i Haparanda

 1. På hemsidan är man mycket tydliga med att ingen vårdtagare i nuläget är smittad, och är man så noga med att poängtera den delen torde det vara smitta inom personalen i hemtjänst/äldreboende. Låt oss hoppas nu att covid inte får fäste, utan smittad personal isoleras, att smittspårningen snabbt kan definiera vilka andra som är i riskzonen för att eventuellt blivit smittade och att även de plockas ur tjänst. I och med att det nu rör sig om en omdebatterad verksamhet där det är brist på personal, kanske de behöver frivilliga som kan hjälpa till med olika enklare aktiviteter (dvs i hemtjänsten som att handla mat, hämta medicin, ta ut människor på en promenad, etc). Det går inte att ersätta personalen, men kanske avlasta de som nu får jobba extra mycket.

 2. Är väl bara en tidsfråga innan det sprider sig till vårdtagare osv med tanke på att jag vet flera av Haparandas kommunanställda som gått till arbetsplatsen med tydliga förkylningssymtom… 🙄🙄

  • Känner till fall där personal inom vården kunnat fortsätta jobba trots tydliga covid-19-symtom utan att behöva testa sig då man skyllt på allergi. Oavsett allergi eller inte borde kommunen kräva att all personal med symtom ska testa sig i dessa tider för att hindra smittspridning. Det är skrämmande hur nonchalant ledningen hanterar detta.

  • Vi har fått all skyddsutrustning vi behöver av arbetsgivaren Haparanda Stad och har hittills lyckats hålla smittan utanför våra vårdtagares hem, vi följer restriktionerna och hoppas på att vi kan fortsätta hålla smittan borta från våra boenden.

 3. Var det inte nån som var till Spanien nyligen, kanske har haft med sig ”tuliaisia” 🙂

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.