fbpx

Smitta inom socialförvaltningen i Haparanda

Enligt Haparanda stads hemsida har ett ”fåtal medarbetare” inom socialförvaltningen testats positiv för covid-19.

Det uppges att Haparanda stad arbetar aktivt för att minska smittspridningen och att ett arbete med provtagning och smittspårning pågår.

”Haparanda stad har tydliga rutiner och arbetssätt om någon i verksamheten insjuknar i covid-19. Verksamheten har en nära dialog med sektionen för vårdhygien på Sunderbyn och det är deras rekommendationer som följs”.

Vidare uppges att Haparanda stad  har hittills klarat att hålla undan smittspridningen från de äldre.” Ingen vårdtagare är smittad i nuläget, varken i hemtjänst eller på boende”.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Smitta inom socialförvaltningen i Haparanda

 1. På hemsidan är man mycket tydliga med att ingen vårdtagare i nuläget är smittad, och är man så noga med att poängtera den delen torde det vara smitta inom personalen i hemtjänst/äldreboende. Låt oss hoppas nu att covid inte får fäste, utan smittad personal isoleras, att smittspårningen snabbt kan definiera vilka andra som är i riskzonen för att eventuellt blivit smittade och att även de plockas ur tjänst. I och med att det nu rör sig om en omdebatterad verksamhet där det är brist på personal, kanske de behöver frivilliga som kan hjälpa till med olika enklare aktiviteter (dvs i hemtjänsten som att handla mat, hämta medicin, ta ut människor på en promenad, etc). Det går inte att ersätta personalen, men kanske avlasta de som nu får jobba extra mycket.

 2. Är väl bara en tidsfråga innan det sprider sig till vårdtagare osv med tanke på att jag vet flera av Haparandas kommunanställda som gått till arbetsplatsen med tydliga förkylningssymtom… 🙄🙄

  • Känner till fall där personal inom vården kunnat fortsätta jobba trots tydliga covid-19-symtom utan att behöva testa sig då man skyllt på allergi. Oavsett allergi eller inte borde kommunen kräva att all personal med symtom ska testa sig i dessa tider för att hindra smittspridning. Det är skrämmande hur nonchalant ledningen hanterar detta.

  • Vi har fått all skyddsutrustning vi behöver av arbetsgivaren Haparanda Stad och har hittills lyckats hålla smittan utanför våra vårdtagares hem, vi följer restriktionerna och hoppas på att vi kan fortsätta hålla smittan borta från våra boenden.

 3. Var det inte nån som var till Spanien nyligen, kanske har haft med sig ”tuliaisia” 🙂

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.