fbpx

UPPDTERAD: Smittläget i länet

Sammanlagt 363 personer har bekräftats smittade med covid-19 i länet till och med torsdagsmorgonen, 90 på tisdag, 120 onsdag och 153 torsdag.

Under torsdagens förmiddag vårdades 50 personer med Covid-19 på sjukhus i länet, varav fyra på intensiven. Just nu har 1.175 personer påbörjat sin vaccination mot covid-19, första dosen. Den andra dosen ges efter 3-4 veckor beroende på vilket vaccin som används. Det innebär att de första som vaccinerades i länet nu får sin andra och sista dos. Just nu är det personer på särskilda boenden, de med hemsjukvård, personal inom vård och omsorg samt personer som bor med personer ur dessa riskgrupper som vaccineras, uppger region Norrbotten.
Många undrar när just de kommer att få vaccinet. Än går det inte att lämna exakta besked kring vaccinationsdatum för olika grupper. Region Norrbotten kommer att återkomma med mer information. På norrbotten.se och 1177.se finns all information som finns tillgänglig just nu. Båda sajterna kommer att uppdateras löpande.
”Undvik att ringa vården för att fråga om vaccination mot covid-19. Hälsocentraler och mottagningar har inte möjlighet att svara på frågor om detta”, uppmanar region Norrbotten.

UPPDATERAD

Senaste dygnet har 110 personer i Norrbotten bekräftats smittade med covid-19, siffrorna uppdaterades klockan 08 på fredagsmorgonen. Idag vårdas 45 personer med Covid-19 på sjukhus i länet, varav fyra på intensiven.

Totalt 9.041 personer i Norrbotten har konstaterats vara smittade i Norrbotten.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “UPPDTERAD: Smittläget i länet

  1. är det någon som vet hur andra nordiska länder och övriga europa beräknar när en person som avlider verkligen avlider pga covid ? kan hb ta fram fakta? i sverige beräknas om covid smittad avlider inom 30 dagar in i statistiken fast denna avlider tex i en trafikolycka eller liknande. i storbritannien inom 28 dagar från smittillfället. tror att den egentliga dödssiffran i covid i sverige är ca 3000.

  2. Finland räknar inte på samma sätt antalet döda i COVID-19.

    Statistiken kan göra en vit katt svart.

    Som lekman så ska man nog passa sig att jämföra äpplen och päron.

    • Dr statistik har säkert läst matte i någonstans utanför så kallad civiliserad värld. Jag själv har läst statistik i Umeå Univ. Då var det samma statistik man var tvungen att med i högskoleexamen i alla länder.Avliden är avliden överallt i världen. 10323 avlidna är ju förfärligt om man jämför grannlandets 618 avlidna. Ganska stor statistisk signifikans.

  3. 10 000 döda i Sverige.Känn på den siffran ett tag…! Numera är man ju så avtrubbad av Coronaäcklets framfart att man knappt reagerar. Men om vi nu sätter siffrorna i ett annat (fiktivt) sammanhang : Ponera att det var krig, och stormakten Corona har inlett ett storskaligt frontalangrepp mot lilla Sverige. Fältmarskalk Tegnell har lett vårt försvar i två stora slag som tyvärr resulterat i två monumentala nederlag, med 10 000 döda- en massaker utan dess like. Tegnells förödande, defensiva taktik får en viss kritik, men han får ändå behålla både medaljer och befälet.
    Blickar vi österut så ser vi att det betydligt mer krigsvana Finland valt en annan,beprövad strategi, som utmynnat i betydligt mer ”acceptabla” förluster, endast 600 döda.- Nu känns skillnaden episkt enorm!

    • Precis!
      En militär befälhavare som misslyckats med försvaret skulle bli avsatt. Går det dåligt för ett företag så byter man ut företagsledningen.

      Fast Flockimmunitetsmyndigheten FHM tillåts fortsätta styra. Trots att de har haft fel hela tiden.

    • I en kris blir det alltid dödsfall om man nu inte gömmer sig förstås, då blir dödsfallen färre.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Alla kan lära sig minnestekniker”

Biosalongen på Folkets hus i Haparanda var nästintill fullsatt i tisdags kväll då kommunen bjudit in till ”En kväll man inte glömmer”. 

Taxibolag svarar på kritik om färdtjänst

En man fick inte åka till Haparanda efter att ha varit inlagd på Kalix sjukhus. Färdtjänsten beställdes att köra till hans bostad i Korpikylä, men eftersom han inte hade nycklarna med sig ville han hoppa av i gränsstaden istället. Detta

Mörtberg (C) redo att minska sitt arvode

Efter minoritetsåterremissen i måndagens kommunfullmäktige i Övertorneå ska frågan om revidering av budgeten, med förslaget om höjd kommunalskatt, återupptas den 25 november. Kommunalrådet Tomas Mörtberg (C) uppges vara redo att gå ned i arvode. ”Jag har lämnat förslag till arbetsutskottet”,

Mörkret har inte vunnit över ljuset

Levande ljus, sång och tal om ljuset som besegrar mörkret och om sorgen som en av livets och glädjens byggstenar, var ett bärande budskap när Pajala församling under torsdagskvällen inledde Allhelgonahelgen med en minnesstund i Jarhois kapell för att minnas

Höstlov med mörker och ljus

Under vecka 44 infaller höstlovet i hela Sverige. I Övertorneå kommun anordnades många olika aktiviteter för de höstlovslediga barnen och ungdomarna. 

Chefens strävan: nära ledarskap och aktiviteter

Niklas Dahl, tillförordnad verksamhetschef på äldreboendet Hemstranden i Haparanda, lyfter vikten av aktiviteter och ett nära ledarskap. ”Alla ska ha mod att styra över sitt eget arbete”, säger han. 

Isbanor i byarna manglades på nytt

Kultur- och fritidsutskottet i Haparanda har beslutat att förvaltningen ska säkerställa att det finns åkbara isplaner även utanför tätorten. Utskottet har också beslutat att föreningsbidraget för att drifta dessa ska höjas. 

Ett kallt dopp piggar upp

Nu är säsongen för vinterbadare i Haparanda öppnad och redan första dagen tog sig flera ett dopp för kropp och själ.