fbpx

UPPDTERAD: Smittläget i länet

Sammanlagt 363 personer har bekräftats smittade med covid-19 i länet till och med torsdagsmorgonen, 90 på tisdag, 120 onsdag och 153 torsdag.

Under torsdagens förmiddag vårdades 50 personer med Covid-19 på sjukhus i länet, varav fyra på intensiven. Just nu har 1.175 personer påbörjat sin vaccination mot covid-19, första dosen. Den andra dosen ges efter 3-4 veckor beroende på vilket vaccin som används. Det innebär att de första som vaccinerades i länet nu får sin andra och sista dos. Just nu är det personer på särskilda boenden, de med hemsjukvård, personal inom vård och omsorg samt personer som bor med personer ur dessa riskgrupper som vaccineras, uppger region Norrbotten.
Många undrar när just de kommer att få vaccinet. Än går det inte att lämna exakta besked kring vaccinationsdatum för olika grupper. Region Norrbotten kommer att återkomma med mer information. På norrbotten.se och 1177.se finns all information som finns tillgänglig just nu. Båda sajterna kommer att uppdateras löpande.
”Undvik att ringa vården för att fråga om vaccination mot covid-19. Hälsocentraler och mottagningar har inte möjlighet att svara på frågor om detta”, uppmanar region Norrbotten.

UPPDATERAD

Senaste dygnet har 110 personer i Norrbotten bekräftats smittade med covid-19, siffrorna uppdaterades klockan 08 på fredagsmorgonen. Idag vårdas 45 personer med Covid-19 på sjukhus i länet, varav fyra på intensiven.

Totalt 9.041 personer i Norrbotten har konstaterats vara smittade i Norrbotten.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “UPPDTERAD: Smittläget i länet

 1. är det någon som vet hur andra nordiska länder och övriga europa beräknar när en person som avlider verkligen avlider pga covid ? kan hb ta fram fakta? i sverige beräknas om covid smittad avlider inom 30 dagar in i statistiken fast denna avlider tex i en trafikolycka eller liknande. i storbritannien inom 28 dagar från smittillfället. tror att den egentliga dödssiffran i covid i sverige är ca 3000.

 2. Finland räknar inte på samma sätt antalet döda i COVID-19.

  Statistiken kan göra en vit katt svart.

  Som lekman så ska man nog passa sig att jämföra äpplen och päron.

  • Dr statistik har säkert läst matte i någonstans utanför så kallad civiliserad värld. Jag själv har läst statistik i Umeå Univ. Då var det samma statistik man var tvungen att med i högskoleexamen i alla länder.Avliden är avliden överallt i världen. 10323 avlidna är ju förfärligt om man jämför grannlandets 618 avlidna. Ganska stor statistisk signifikans.

 3. 10 000 döda i Sverige.Känn på den siffran ett tag…! Numera är man ju så avtrubbad av Coronaäcklets framfart att man knappt reagerar. Men om vi nu sätter siffrorna i ett annat (fiktivt) sammanhang : Ponera att det var krig, och stormakten Corona har inlett ett storskaligt frontalangrepp mot lilla Sverige. Fältmarskalk Tegnell har lett vårt försvar i två stora slag som tyvärr resulterat i två monumentala nederlag, med 10 000 döda- en massaker utan dess like. Tegnells förödande, defensiva taktik får en viss kritik, men han får ändå behålla både medaljer och befälet.
  Blickar vi österut så ser vi att det betydligt mer krigsvana Finland valt en annan,beprövad strategi, som utmynnat i betydligt mer ”acceptabla” förluster, endast 600 döda.- Nu känns skillnaden episkt enorm!

  • Precis!
   En militär befälhavare som misslyckats med försvaret skulle bli avsatt. Går det dåligt för ett företag så byter man ut företagsledningen.

   Fast Flockimmunitetsmyndigheten FHM tillåts fortsätta styra. Trots att de har haft fel hela tiden.

  • I en kris blir det alltid dödsfall om man nu inte gömmer sig förstås, då blir dödsfallen färre.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower.