fbpx

Smittspridning ökar

Tisdagens rapport från Region Norrbotten visar att ytterligare 19 personer har bekräftats med covid-19. En ökning från gårdagens siffror som omfattade 13 bekräftade fall.

Tre personer vårdas just nu på sjukhus, men ingen av dem får intensivvård. Under vecka 38 har 1.361 antikroppstest analyserats och 130 personer har visat sig ha antikroppar, siffror som motsvarar 9,6 procent.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

23 kommentarer på “Smittspridning ökar

 1. ylläs har nu stor spridning, Kommer från södra finland säger dom,, Res inte till finland,

 2. I Ylläs har de haft danskurs och lyckades trots Tegnells uppmaningar inte hålla av-ståndet.
  Möjligen hade de inte hört talas om Tegnell. Eftersom det rör sig om ett misstag räknas de inte in i antalet insjuknade. Ryktet säger att kursledaren var svensk.

  • Men vad har Tegnell att göra med finska smittor? Ingen finländare lyssnar på honom, folk i Finland tycker att han är helt ute och cyklar och vänder kappan uti ett.

 3. Expressen skriver bra artikel när sanna marin fick ställa upp oxh vikariera för stefan löfven rekommdera att läsa det

  • Finland har aldrig tagit hand om sitt folk! Vi har tvingats ta hand de förvisade! Sannas putti parti är inte orsaken till det. Flera decennier av trätande småpartier bär orsaken till det. Landets paroll verkar vara – släpp ut – men inte in.

    • Anniki, du har onekligen hög svansföring men det är ju tillåtet. På ditt språk kanske det benämns ”sisu” eller kanske ”ylppiä”?Men, berätta nu för oss varför finländare flyttar till Sverige i mycket högre grad än tvärtom, trots att Finland är ett bättre land enligt dig. Är det kanske du/ni som är avundsjuka? För min del får du gärna lyssna på din humppa och äta porkkanalaatikko och skriva dina insändare på Pohjolan Sanomat, men det kanske är nåt som drar mot kontakten med storebror?

 4. Nu är r-talet i Finland mellan 1.25 och 1.3 så nu kan gränsen öppnas åt båda hållen eftersom Sverige har ett lägre r-tal.

 5. Löven och kompani är smarta, när gamlingar dör i covid-19 så sparar dom in på vårdplatser mm och pensioner och äldrevården, därför stänger inte sverige gränsen eller?

 6. Säga vad man vill om den stängda gränsen, men jag sparar mycket pengar. Förra året köpte jag varor och tjänster i Finland för cirka 2500 Euro. Sedan är det ju positivt att Finländarna kan köra till Sverige och handla. Det klirrar i vår statskassa.

 7. De smittade kommer att bilda antikroppar och därmed vara en form av garde mot pandemin. Gardens styrka stärks för varje dag vilket försvagar Covids existens, allt detta sker nu i precis lagom takt. Bravo FHM.

  • Veikko, banna inte dina landsmän. Det är normalt att folkvandring sker västerut där möjligheterna finns (undantaget när svear och vikingar gjorde tvärtom och grundlade vad som idag är bla Ryssland och Finland). Ni är välkomna att betala svensk moms och snus- och alkoholskatt mm, men ”håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om ni är sjuka”! Det är inte resan i sig som smittar säger dom, och så är det kanske?

   • Ja Verkkosurfaren! Nu har vi tvättat händerna i flera månader. När får man börja duscha, du som vet?

    • Bäste CV19, enligt forskning vid Colombia University School of Nursing bör man helst inte duscha mer än en gång i veckan för att ej torka ut huden vilket i sig ökar smittorisken. Andra studier säger max varannan dag. Förr badade man väl åtminstone till jul (annars lär inte tomten vilja komma nära) så du har ju gott om tid på dig.

     • Colombia University School of Nursing har alltså en egen teori om skydd mot Coronan. Den kan stämma för grannarna har hållit sig långt borta de senaste månaderna. Smittorisken minskar.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.

Konkursen i Northland avslutad

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.