fbpx

Snells tecknar avtal med LKAB

Snells Entreprenad AB och LKAB är överens om ett avtal som träder i kraft den 1 januari 2025.

Avtalet som har tecknats avser maskin- och åkartjänster, hantering av rågods och tillsatsmedel samt kringtjänster i Svappavaara. Enligt Snells Entreprenad handlar det inte om nya tjänster som LKAB behöver, utan det är arbete som en annan entreprenör sköter till årsskiftet 2024/2025.

Magnus Pekkari, vd för Snells, bedömer att företaget behöver rekrytera upp till 60 personer.
– Vi är ännu tidigt i planeringen inför övertagandet, men vi är övertygade om att vi kommer vilja få till oss den samlade erfarenhet och kompetens som finns hos dem som utför jobbet idag, säger Magnus Pekkari i ett pressmeddelande.

Enligt Magnus Pekkari har nya idéer för hur verksamhetens negativa påverkan på miljön och klimatet kan minskas.
– Det finns möjlighet att prova lösningar som ännu inte testats i andra gruvor i Sverige, lösningar som är lämpliga för just det här projektets förutsättningar. Förhoppningsvis kan vi presentera delar av dessa idéer under hösten när de har konkretiserats ytterligare, säger Magnus Pekkari.

Avtalet, som är på fyra år plus option, träder i kraft den 1 januari 2025.
– Vi ser enormt mycket fram emot att ta oss an de nya utmaningarna som det här nya kontraktet innebär. Vi kommer behöva göra stora investeringar, rekrytera ny kompetens och bygga en bra organisation kring projektet, säger Magnus Pekkari.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Snells tecknar avtal med LKAB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka