fbpx

Snöbrist stoppar Ruskolapremiär

Ruskolabackens öppnande skjuts upp.

De som längtar efter att susa ner för Ruskolabacken i Övertorneå får vänta ett tag till.

På grund av snöbrist skjuts öppningen av Ruskolabacken för säsongen upp. Övertorneå kommun skriver på sin hemsida att de hoppas på snöfall för att kunna öppna backen lördag 25 februari.

Kommunen informerar på sin webbsida när premiären kan ske .

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Snöbrist stoppar Ruskolapremiär

 1. Elen är med all tydlighet alldeles för billig för dem styrande ännu så länge i Ötå kommun. Finns en välfungerande backe, max 10 min med bil över älven, som dessutom underutnyttjas…kanske billigare, klokare och mer miljömässigt att sponsra bussturer dit vid lämpliga tillfällen.

 2. Snöbrist?

  Tycker det kommit enorma mängder snö redan nu. Okej jag har inte varit till Övertorneå, så kan väl bara egentligen säga bara om Haparanda.

 3. Nog är det konstigt öst sidan om Torneälven är backen snö men inte Ruskola backen… kanske så mycket söderut…. bättre göra skidspåren istället mycket nyttigare .

 4. Det vore intressant och hur många kronor kommunen satsade per sålt årskort/dagskort ifjol. Känns som pengaförstörelse deluxe, det är bara politiker som sprungit med vallöften som driver igång backen.

 5. det finns en fullt fungerande backe på finska sidan , 15 minuter från Övertorneå centralort. Missbruk av kommunala medel att öppna en ytterligare, satsa pengarna på pistade leder i norra kommundelen istället. Där ser man en kommunal pistmaskin ca 1ggr per år.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN