fbpx

Snöfall väntas i Tornedalen

Enligt Smhi:s prognos lovas snö och minusgrader under onsdagsdygnet. 

Tidigt på onsdagsmorgonen väntas snön börja falla och temperaturen sjunker till mellan minus fyra till sju grader i Haparanda. Snöfallet väntas pågå till kring 05 på torsdagsmorgonen. Även i Övertorneå och Pajala visar prognosen på snöväder inpå torsdagsdygnet och temperaturer på ner till minus nio i Pajala.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Snöfall väntas i Tornedalen

 1. Snö i slutet av oktober, inget onormalt i Haparanda. Man kan inte alltid få klimathysteri. Minns vintrar i Haparanda från 70-80 talet då det kunde variera mellan barmark och en meter snö i december.

 2. Då jag gick på högstadiet i Luleå på 80-talet så var det inte ovanligt med första snön i september/oktober.
  Se klimatförändringarna som en fördel eftersom fler får strandtomt gratis, bl.a vit- och blåsippor och ekträd kan växa i norra Sverige.

 3. Nu prövas de nya snöröjarna igen, första snöfallet klarade de inte av så bra. Gäller Pajalaområdet!

  • Javisst! Globalt betyder lokalt i tornedalen och det är onormalt och extremt ovanligt med snöfall i tornedalen i slutet på oktober.

  • Nej, det kan man inte. Det är inte så att det kommer sluta snöa p.g.a. klimatförändringarna. Här kan det t.o.m. bli tvärt om.
   Varmare klimat betyder färre högtryck vintertid som håller bort lågtryck med nederbörd.

   • Är det någon som påstår att det inte blir varmare? Det är orsaken man bör beakta. Låt Lennart Bengtsson svara på frågor från fröken Greta i direktsändning. Låt Elsa Widding svara på frågor från Erika Bjerström i direktsändning.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.