fbpx

Snöfall väntas i Tornedalen

Enligt Smhi:s prognos lovas snö och minusgrader under onsdagsdygnet. 

Tidigt på onsdagsmorgonen väntas snön börja falla och temperaturen sjunker till mellan minus fyra till sju grader i Haparanda. Snöfallet väntas pågå till kring 05 på torsdagsmorgonen. Även i Övertorneå och Pajala visar prognosen på snöväder inpå torsdagsdygnet och temperaturer på ner till minus nio i Pajala.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Snöfall väntas i Tornedalen

 1. Snö i slutet av oktober, inget onormalt i Haparanda. Man kan inte alltid få klimathysteri. Minns vintrar i Haparanda från 70-80 talet då det kunde variera mellan barmark och en meter snö i december.

 2. Då jag gick på högstadiet i Luleå på 80-talet så var det inte ovanligt med första snön i september/oktober.
  Se klimatförändringarna som en fördel eftersom fler får strandtomt gratis, bl.a vit- och blåsippor och ekträd kan växa i norra Sverige.

 3. Nu prövas de nya snöröjarna igen, första snöfallet klarade de inte av så bra. Gäller Pajalaområdet!

  • Javisst! Globalt betyder lokalt i tornedalen och det är onormalt och extremt ovanligt med snöfall i tornedalen i slutet på oktober.

  • Nej, det kan man inte. Det är inte så att det kommer sluta snöa p.g.a. klimatförändringarna. Här kan det t.o.m. bli tvärt om.
   Varmare klimat betyder färre högtryck vintertid som håller bort lågtryck med nederbörd.

   • Är det någon som påstår att det inte blir varmare? Det är orsaken man bör beakta. Låt Lennart Bengtsson svara på frågor från fröken Greta i direktsändning. Låt Elsa Widding svara på frågor från Erika Bjerström i direktsändning.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka