fbpx

Sökandet av 15-åringen fortsätter

Francis Magno Nurkkala, 15 år
Francis Magno Nurkkala, 15 år

HAPARANDA: Sökandet fortsätter efter den 15-årige Francis Magno Nurkkala i Haparanda som enligt anhöriga har varit saknad sedan lunchtid i fredags.

Anmälan inkom till polisen under lördagskvällen, och i söndags gick polisen ut på sin hemsida med uppgifter om försvinnandet.

Sökinsatser har skett på både marken och från luften med hjälp av helikopter. Men ännu har pojken inte återfunnits.

Missing people har också engagerat sig i fallet och gått ut med bild på Francis Magno Nurkkala.

Många privatpersoner har också engagerat sig i sökandet, och en facebooksida har upprättats, där personer berättar inom vilka områden de sökt.

Klockan 17.40 under söndagen fattade vakthavande befäl vid polisen beslut om LSO, Lagen om skydd mot olyckor, och att sökandet ska inriktas till området mellan Kalix, Haparanda och Hedenäset.

Polisen är mycket intresserad av allmänhetens iakttagelser och tips, som kan lämnas på telefon 11414.

Signalement: Pojken är 180 cm lång och väger cirka 70 kilo med smärt eller normal kroppsbyggnad. Han har mörkt hår och senast kända klädsel är ljusblå jeans och en ljusblå vindjacka samt vit t-tröja och beige eller bruna skor. Han kan också bära på en svart datorväska.

Han uppges ha varit saknad vid tidigare tillfällen och kan uppfattas ha ett avvikande beteende. Han brukar promenera längs vägarna i området runt Haparanda och har, då han tidigare saknats, hittats längs någon väg.

Uppdatering 17.05: Polisen uppger  för Haparandabladet att sökandet kommer att fortsätta med förstärkt styrka under kvällen och natten.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Sökandet av 15-åringen fortsätter

  1. Klart jag visste då P4 basunerade ut nyheten kl 06.30. Lite maj maj måne skämt som du gick på till fullo däremot herr Anonym 😂

  2. Jag tror att francis är påväg mot luleå hållet gåendes men ryggsäck. för att de flesta som skrivit på fb säger att de sett en lång smal person med mörkt hår som francis har. Och att han bara fortsätter gå på kvällar/nätter mot sitt mål då det är mörkt och när det är ljust så gömmer han sig.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).