fbpx

Söker frivilliga som vill stärka beredskapen

För att stärka beredskapen inför kris, men även inför höjd beredskap och krig, söker Länsstyrelsen frivilliga skyddsvakter samt frivilliga till en räddnings- och röjningsstyrka i länet.

De personer som får plats i räddnings- och röjningsstyrkan eller som skyddsvakt är frivilligresurser och kommer inte ha en fast anställning hos Länsstyrelsen. Däremot kommer de att krigsplaceras hos Länsstyrelsen. En förutsättning för uppdraget är därför att personen inte är krigsplacerad hos Försvarsmakten eller i någon annan organisation.

Skyddsvakterna är en förstärkningsresurs som behövs för att skydda viktiga skyddsobjekt mot exempelvis sabotage, terroristbrott och spioneri. Frivilliga skyddsvakter kommer att få en grundutbildning hos Försvarsutbildarna.

Räddning- och röjningsstyrkan ska nyttjas vid samhällsstörningar så som skogsbränder, översvämningar och svåra väderförhållanden.

Personer som sökes ska vara bosatta i länet. Andra krav är bland annat goda kunskaper i svenska, i tal och skrift, god hälsa och god psykisk balans, samt att personen klarar av tunga lyft.

Övriga krav finns på länsstyrelsens hemsida.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Söker frivilliga som vill stärka beredskapen

  1. Ska Sverige dvs mini usa stå upp för kriget USA skapat? Vi ska vara neutrala. Fast vi endå styrs av jänkarna. Att jänkarna tappar världsvalutan är bara bra! Det finns för mycket sjuka människor där..

    • Världen är full av sjuka människor. Ofta verkar de sitta vid makten. Jag håller med om att vi ska vara neutrala.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN