fbpx

Söker frivilliga som vill stärka beredskapen

För att stärka beredskapen inför kris, men även inför höjd beredskap och krig, söker Länsstyrelsen frivilliga skyddsvakter samt frivilliga till en räddnings- och röjningsstyrka i länet.

De personer som får plats i räddnings- och röjningsstyrkan eller som skyddsvakt är frivilligresurser och kommer inte ha en fast anställning hos Länsstyrelsen. Däremot kommer de att krigsplaceras hos Länsstyrelsen. En förutsättning för uppdraget är därför att personen inte är krigsplacerad hos Försvarsmakten eller i någon annan organisation.

Skyddsvakterna är en förstärkningsresurs som behövs för att skydda viktiga skyddsobjekt mot exempelvis sabotage, terroristbrott och spioneri. Frivilliga skyddsvakter kommer att få en grundutbildning hos Försvarsutbildarna.

Räddning- och röjningsstyrkan ska nyttjas vid samhällsstörningar så som skogsbränder, översvämningar och svåra väderförhållanden.

Personer som sökes ska vara bosatta i länet. Andra krav är bland annat goda kunskaper i svenska, i tal och skrift, god hälsa och god psykisk balans, samt att personen klarar av tunga lyft.

Övriga krav finns på länsstyrelsens hemsida.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Söker frivilliga som vill stärka beredskapen

  1. Ska Sverige dvs mini usa stå upp för kriget USA skapat? Vi ska vara neutrala. Fast vi endå styrs av jänkarna. Att jänkarna tappar världsvalutan är bara bra! Det finns för mycket sjuka människor där..

    • Världen är full av sjuka människor. Ofta verkar de sitta vid makten. Jag håller med om att vi ska vara neutrala.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.