fbpx

Uppdaterad: Söker spår efter våldsbrott

Ett våldsbrott ska ha skett natten mot torsdag i Haparanda.

Strax före 03-tiden natten mot torsdag uppges ett våldsbrott ha skett i centrala Haparanda.

Enligt uppgift till HB har polis och ambulans varit på plats i området kring gamla ABF-huset, och under morgonen har  polis med sökhund varit igång och sökt i närområdet.

Enligt polisens dygnslista är brottskoden vid denna tidpunkt: försök, förberedelse och stämpling till mord eller dråp, med användning av skjutvapen, mot obekant man.

Polisens har nu lagt ut att polis beordrades till centrala Haparanda med anledning av en skadad man.

Mannen uppges vara förd till sjukvård. ”I nuläget är omständigheterna kring hur skadan uppstått oklara och polisen arbetar för att skapa en bild av vad som hänt”.

Mannen ska höras och platsen där mannen uppgett han blivit skadad undersöks av polishund. Det finns ingen frihetsberövad eller misstänkt i ärendet i nuläget.

Uppdatering: Mannens skada har tillfogats med ett skjutvapen.

Per-Anders Heikkilä, gruppchef vid grova brott i Norrbotten, uppger för Haparandabladet att mannen, som är i 45-årsåldern, ska vara lindrigt skadad.

Polisen arbetar vidare med ärendet, bland annat kommer fler förhör med mannen att hållas för att komma fram till var och hur händelsen skett.

Inledningsvis rubriceras ärendet som försök till mord, men rubriceringen kan komma att ändras.

Det finns ingen frihetsberövad eller misstänkt för närvarande.

– Vi gör bedömningen att detta är en isolerad händelse, säger Per-Anders Heikkilä.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Uppdaterad: Söker spår efter våldsbrott

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.