fbpx

”Spökfiskande” ryssjor fångade utter

Under den gånga veckans fisketillsyn upptäckte länsstyrelsens medarbetare två stycken ryssjor på grunt vatten i den inre delen av Haparanda skärgård.

Ryssjorna var markerade med störar, men omärkta och därför olagligt utlagda.

De beslagtagna ryssjorna visade sig innehålla allt från levande till döda och förruttnade fiskar. Men också en död utter.

– Den har nog lockats in på grund av fisken i ryssjan. Uttern är sällsynt vid kusten så det är tråkigt att konstatera att denna inte fick chansen att etablera sig, säger Dan Blomkvist, länsfiskekonsultent på Länsstyrelsen i Norrbottens län, i ett pressmeddelande.

Enligt honom handlar detta fall inte om borttappade redskap utan om ”ren försummelse från fiskarens sida”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “”Spökfiskande” ryssjor fångade utter

 1. En död utter och några förruttnande fiskar gör tillsynsmannen så glad att han gör i brallorna? Till vilken kostnad för oss skattebetalare?

  • Mycket bra att de fick bort ryssjan. Bra att skattepengarna används väl för en gångs skull.

   Spökfiskande redskap är ett stort problem i hela världen. Läs på istället för att bara klaga.

   Stackars utter. 🙁

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka