fbpx

Spontancruising i centrala Haparanda

Under lördagskvällen inträffade spontancruising i centrala Haparanda. Polisen hade patruller på plats för att upprätthålla ordningen.

Enligt polisens uppgifter samlades det folk på parkeringar och på torget i centrum. På det stora hela ska det har rått en god stämning utan några större ordningsstörningar.

Dock utfärdades totalt 18 ordningsböter, en anmälan upprättades och två flygande inspektioner utfördes. Ett avlägsnande utfördes också, uppger polisen i sin händelserapportering.

Flera samtal inkom till polisen med anledning av att det spelades hög musik i fordonen. Därför vädjar polisen att det framöver visas hänsyn och att ljudnivån anpassas så den inte stör andra.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

14 kommentarer på “Spontancruising i centrala Haparanda

 1. Bilträffen i Haparanda är den mest välordnade i Norrbotten enligt min mening. Jag har åkt runt på träffar i stora delar av Norrbotten och i andra delar av landet också. Nu var den ju tyvärr inställd på grund av Corona.
  Jag återkommer gärna nästa år och hoppas att allt är som vanligt då !!
  Det är alltid lika trevligt att åka till Haparanda.
  /Överkalixbo

 2. Att det var bilcruising med massa fina amerikanska bilar i helg var ju bra. Lilla Haparanda får leva om lite. Hoppas det blir fler nästa år! Däremot ungdomarna med sina rosthögar som lever om varje natt hela sommaren är en annan femma.

 3. Varför dom inte kan köra i Karsikkojärvi motorbana i stället ?
  Stadens centrum får inte vara sådan.Alla kräs kommer inne och människor blir sjuk,astma mm.

  • Kanske du borde flytta till Karsikkojärvi. Ethän sie vaikuta ymmärtää mithän

 4. Många i centrala Haparanda har fått nog, om det skulle vara enbart en gång per år så skulle dom flesta inte ha något emot cruising men nu pågår det under veckorna och helgerna och musikdånet är året runt. Många boende får inte sova en hel natt utan att bli väckta flera gånger per natt, och nej det hjälper inte med öronproppar då volymen är så hög. En bra boendemiljö är en viktig förutsättning för din hälsa och för hur du mår.

  • Likt åsikter finns det ”grader i helvetet” gällande kultur också; så länge en kulturyttring inte ger ”stickskador” eller förnedringsrånar åskådarna så är den accepterbar. 😉

  • Skräpkultur ??? Du måste vara otroligt trångsynt och missunnsam. Det här är en livstil för många. Öppna ditt sinne och försök glädjas åt andra emellanåt och tänk inte alltid i så där negativa banor

 5. Håller med, de där volvo/merca-ekipagen kan stanna hemma, så löjligt att köra runt med öppna dörrar.

 6. Vill tacka alla för en trevlig kväll/natt.
  Önskar er en fortsatt bra sommar.
  Hej & hå.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Stora löjfångster vid premiären

Löjfiskepremiären i söndags gav stora fångster av löja som innehöll gott om rom.
– Inget talar för att löjan är hotad, säger Ingvar Lerdin, Seskarö, ordförande i Norrbottens Kustfiskeförbund.

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.