fbpx

Spontancruising i centrala Haparanda

Under lördagskvällen inträffade spontancruising i centrala Haparanda. Polisen hade patruller på plats för att upprätthålla ordningen.

Enligt polisens uppgifter samlades det folk på parkeringar och på torget i centrum. På det stora hela ska det har rått en god stämning utan några större ordningsstörningar.

Dock utfärdades totalt 18 ordningsböter, en anmälan upprättades och två flygande inspektioner utfördes. Ett avlägsnande utfördes också, uppger polisen i sin händelserapportering.

Flera samtal inkom till polisen med anledning av att det spelades hög musik i fordonen. Därför vädjar polisen att det framöver visas hänsyn och att ljudnivån anpassas så den inte stör andra.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

14 kommentarer på “Spontancruising i centrala Haparanda

 1. Bilträffen i Haparanda är den mest välordnade i Norrbotten enligt min mening. Jag har åkt runt på träffar i stora delar av Norrbotten och i andra delar av landet också. Nu var den ju tyvärr inställd på grund av Corona.
  Jag återkommer gärna nästa år och hoppas att allt är som vanligt då !!
  Det är alltid lika trevligt att åka till Haparanda.
  /Överkalixbo

 2. Att det var bilcruising med massa fina amerikanska bilar i helg var ju bra. Lilla Haparanda får leva om lite. Hoppas det blir fler nästa år! Däremot ungdomarna med sina rosthögar som lever om varje natt hela sommaren är en annan femma.

 3. Varför dom inte kan köra i Karsikkojärvi motorbana i stället ?
  Stadens centrum får inte vara sådan.Alla kräs kommer inne och människor blir sjuk,astma mm.

  • Kanske du borde flytta till Karsikkojärvi. Ethän sie vaikuta ymmärtää mithän

 4. Många i centrala Haparanda har fått nog, om det skulle vara enbart en gång per år så skulle dom flesta inte ha något emot cruising men nu pågår det under veckorna och helgerna och musikdånet är året runt. Många boende får inte sova en hel natt utan att bli väckta flera gånger per natt, och nej det hjälper inte med öronproppar då volymen är så hög. En bra boendemiljö är en viktig förutsättning för din hälsa och för hur du mår.

  • Likt åsikter finns det ”grader i helvetet” gällande kultur också; så länge en kulturyttring inte ger ”stickskador” eller förnedringsrånar åskådarna så är den accepterbar. 😉

  • Skräpkultur ??? Du måste vara otroligt trångsynt och missunnsam. Det här är en livstil för många. Öppna ditt sinne och försök glädjas åt andra emellanåt och tänk inte alltid i så där negativa banor

 5. Håller med, de där volvo/merca-ekipagen kan stanna hemma, så löjligt att köra runt med öppna dörrar.

 6. Vill tacka alla för en trevlig kväll/natt.
  Önskar er en fortsatt bra sommar.
  Hej & hå.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.