Ställer in behandlingar och operationer

NORRBOTTEN: På grund av coronaviruset har Region Norrbotten beslutat att ställa in en rad behandlingar och planerade operationer.

Enligt ett pressmeddelande görs en rad  förändringar för att säkra vården. Det handlar bland annat om att all planerad kirurgi med medicinskt lägre prioritet ställs in från och med nästa vecka. Det gäller exempelvis: gråstarr, ljumskbråck, halsmandelsoperation, framfall och urininkontinens, höft- och knäplastik, prostataoperationer (cancer undantaget).

Vidare ställs all planerad tandvård in för en rad riskgrupper: omsorgspatienter, patienter som är 80 år och äldre, patienter över 65 år med underliggande sjukdom, hjärt- kärlsjuka personer, samt patienter med högt blodtryck, lungsjukdom och patienter som är under cancerbehandling, samt även svårinställda diabetiker.

En del cellprovskontroller ställs också in för att kunna fortsätta med de planerade besöken för gravida.

Region Norrbotten tar kontakt med berörda som får sina besök/behandlingar avbokade. Medan de som själv vill avboka ett besök ombeds i första hand göra det via webbtidbokningen på 1177.se.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Full fart för skärgårdstrafiken

Inledningen av säsongen pekade på en dyster sommar för den kommersiella skärgårdstrafiken, utifrån många avbokningar i juni. – Men sedan kom det en otippad vändning, säger skepparen och skärgårdsentreprenören Kim Innala.

Hemliga planer på finsk Robinson

TORNEÅ: HB kan idag avslöja att en inspelning av en finsk Expedition Robinson med B-kändisar kan bli verklighet när filmbolaget Mastiff filmar den svenska versionen i Haparanda skärgård.

Seskarösågens start gynnas av pandemin

SESKARÖ: Coronakrisen har stärkt sågverksindustrin i Tornedalen. HB har kollat med två sågverk. Seskarö Sågverk kör igång med ett skift och 15 anställda i augusti och har efterfrågan på allt virke från Seskarö. Jutos Timber i Teurajärvi ökar både produktion och investeringar.

Oro inför Robinson

– Se hur det gick i Gällivare. Det kom massor av människor utifrån för underhållsjobb i gruvan – och man tvingades stänga ner samhället på grund av smittspridningen. – Vem tar ansvaret om samma sak händer i lilla Haparanda när massor av människor kommer utifrån för Robinson-inspelningarna. Jag är djupt oroad.

Redo för fotbollspremiär

Nu står alla fotbollsspelare i startblocken för att börja spela matcher efter en extremt lång försäsong med bara träning. HB har träffat en förväntansfullt tränare. – Det smäller till på söndag med hemmamatch mot Öjeby IF (div 5 lag) i Lilla Coop Cup, säger Haparanda FF:s tränare Jouko Liakka.