fbpx

Ställer in behandlingar och operationer

NORRBOTTEN: På grund av coronaviruset har Region Norrbotten beslutat att ställa in en rad behandlingar och planerade operationer.

Enligt ett pressmeddelande görs en rad  förändringar för att säkra vården. Det handlar bland annat om att all planerad kirurgi med medicinskt lägre prioritet ställs in från och med nästa vecka. Det gäller exempelvis: gråstarr, ljumskbråck, halsmandelsoperation, framfall och urininkontinens, höft- och knäplastik, prostataoperationer (cancer undantaget).

Vidare ställs all planerad tandvård in för en rad riskgrupper: omsorgspatienter, patienter som är 80 år och äldre, patienter över 65 år med underliggande sjukdom, hjärt- kärlsjuka personer, samt patienter med högt blodtryck, lungsjukdom och patienter som är under cancerbehandling, samt även svårinställda diabetiker.

En del cellprovskontroller ställs också in för att kunna fortsätta med de planerade besöken för gravida.

Region Norrbotten tar kontakt med berörda som får sina besök/behandlingar avbokade. Medan de som själv vill avboka ett besök ombeds i första hand göra det via webbtidbokningen på 1177.se.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

Förre landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) går till storms mot SVT:s ”Slaget om skogen” i Vetenskapens Värld. ”Jag har aldrig någonsin tidigare sett ett så osakligt och partiskt program i public service”, säger han. HB har också intervjuat SVT:s ansvarige utgivare som försvarar programmet.

Konsten som var för våldsam för kommunen

På Heart of Laplands Instagramkonto poserar den samiska konstnä­ren Anders Sunna på ett foto med en kalash­nikov. Kontot har också publicerat andra konst­verk med våldsinslag. En av Tornedalskommunerna har reagerat starkt och nu är konsten avpublicerad.

Kaunis om utsläpp i älven

Miljöchefen på Kaunis Iron, Emma Grönberg, uppger att gruvan inte påverkar miljöstatusen i älven, och att skumbildning förekommer både uppströms och nedströms Kaunis Irons verksamhet.

Stora löjfångster vid premiären

Löjfiskepremiären i söndags gav stora fångster av löja som innehöll gott om rom.
– Inget talar för att löjan är hotad, säger Ingvar Lerdin, Seskarö, ordförande i Norrbottens Kustfiskeförbund.