fbpx

Kommunen stänger verksamheter och inför besöksförbud

Besöksförbud återinförs på Haparandas LSS- och äldreboenden. Samtidigt stängs en rad kommunala verksamheter.

Efter tisdagens besked från Folkhälsomyndigheten om skärpta allmänna råd i Norrbotten har Haparanda stad beslutat om en rad åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19.

Förutom besöksförbuden, som börjar gälla från och med torsdagen den 12 november, har kommunen beslutat att:

• Stänga kommunala idrotts- och fritidsanläggningar, undantaget barn och unga födda 2005 eller senare.

▪ Inte ta emot besök till kommunala idrotts- och fritidsanläggningar från enskilda, grupper eller lag utanför regionen Haparanda/Torneå, oberoende av ålder.

▪ Stänga biblioteket för fysiska besök. Beställning av böcker kan ske via telefon eller digitalt. Utlämning av böcker sker på ett coronasäkert sätt.

Besluten gäller till och med den 8 december, men kan komma att förlängas.

I ett ordförandebeslut av Sven Tornberg (C) motiverar han åtgärderna med bland annat att det inom de berörda verksamheterna bor och träffas många människor, samt att många av dessa tillhör riskgruppen för covid-19. Därtill har det allmänna smittläge på ett fåtal veckor försämrats kraftigt i kommunen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Kommunen stänger verksamheter och inför besöksförbud

 1. alla kommer att få corona men man kan göra så att alla får det inte samtidigt om man tänker på sjukvården respiratorvård osv

  • Ja, det har jag velat länge.
   Alla butiker förutom nödvändiga som matvaru och apotek borde också stängas.

 2. ÄNTLIGEN. Skolorna då? Skolan slår i hop klasser, eftersom det är personalbrist. Smittspridningen kommer enbart, öka med sådana beslut. Vem är ansvarig för de besluten?

  • Hej Batman. Enligt uppgift har inga klasser slagits ihop i Haparanda. Det har dock förekommit att en lärare haft uppsikt över två klasser samtidigt.

   • Det stämmer att olika grupper med barn med språkval spanska har slagits ihop under språkvalslektioner på högstadiet. Dvs där har barn från flera olika klasser blandats i samma (!)
    klassrum pga personalbrist. Detta vet jag då jag har egna barn som varit med om detta.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.