fbpx

Stannade inte – fick böta

ÖVERTORNEÅ: Vid 17-tiden under tisdagen fick en lastbilsförare böter för trafikbrott i Övertorneå.
En polispatrull observerade att förare inte stannade vid stopplikt på Finlandsvägen.
Därmed fick föraren omgående en ordningsbot.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Stannade inte – fick böta

 1. Sen är man en mindre trafikfara om man kan rulla på när det är fritt från annan trafik istället för att stanna o sen hålla på tre gånger så länge för att komma ut på nästa väg o få upp farten, då minskar risken för att bli påkörd bakifrån mm. Hälsn 60 ton.

 2. Instämmer med Tornedalsvatten.
  Sikten från hytten är klart mycket bättre från hytten.
  Hala korsningar är bedrövligt.
  Ser man inga bilar komma så kan man rulla sakta förbi stoppskylten.

 3. Texas och II, förstår att dessa förare hellre håller lite rull på hjulen än stannar helt med tanke på vilken brant stigning det är vid denna korsning och med den usla halkbekämpningen i korsningarna. Det är inte alldeles enkelt att komma iväg från korsningarna med denna massa. Men vissa ”fiskar” som inte själv kör dessa typer av fordon förstår inte detta. De är så jävla sugna på att sätta en bot när minsta möjliga tillfälle ges. Det sunda förnuftet existerar sällan i lagens ögon

 4. Är väl i regel så att lasbilskuskar struntar i stopplikt, gäller i synnerhet väg 98 stopplikt mot väg 99.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.