fbpx

Stannade inte – fick böta

ÖVERTORNEÅ: Vid 17-tiden under tisdagen fick en lastbilsförare böter för trafikbrott i Övertorneå.
En polispatrull observerade att förare inte stannade vid stopplikt på Finlandsvägen.
Därmed fick föraren omgående en ordningsbot.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Stannade inte – fick böta

 1. Sen är man en mindre trafikfara om man kan rulla på när det är fritt från annan trafik istället för att stanna o sen hålla på tre gånger så länge för att komma ut på nästa väg o få upp farten, då minskar risken för att bli påkörd bakifrån mm. Hälsn 60 ton.

 2. Instämmer med Tornedalsvatten.
  Sikten från hytten är klart mycket bättre från hytten.
  Hala korsningar är bedrövligt.
  Ser man inga bilar komma så kan man rulla sakta förbi stoppskylten.

 3. Texas och II, förstår att dessa förare hellre håller lite rull på hjulen än stannar helt med tanke på vilken brant stigning det är vid denna korsning och med den usla halkbekämpningen i korsningarna. Det är inte alldeles enkelt att komma iväg från korsningarna med denna massa. Men vissa ”fiskar” som inte själv kör dessa typer av fordon förstår inte detta. De är så jävla sugna på att sätta en bot när minsta möjliga tillfälle ges. Det sunda förnuftet existerar sällan i lagens ögon

 4. Är väl i regel så att lasbilskuskar struntar i stopplikt, gäller i synnerhet väg 98 stopplikt mot väg 99.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.