fbpx

Stannade inte – fick böta

ÖVERTORNEÅ: Vid 17-tiden under tisdagen fick en lastbilsförare böter för trafikbrott i Övertorneå.
En polispatrull observerade att förare inte stannade vid stopplikt på Finlandsvägen.
Därmed fick föraren omgående en ordningsbot.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Stannade inte – fick böta

 1. Sen är man en mindre trafikfara om man kan rulla på när det är fritt från annan trafik istället för att stanna o sen hålla på tre gånger så länge för att komma ut på nästa väg o få upp farten, då minskar risken för att bli påkörd bakifrån mm. Hälsn 60 ton.

 2. Instämmer med Tornedalsvatten.
  Sikten från hytten är klart mycket bättre från hytten.
  Hala korsningar är bedrövligt.
  Ser man inga bilar komma så kan man rulla sakta förbi stoppskylten.

 3. Texas och II, förstår att dessa förare hellre håller lite rull på hjulen än stannar helt med tanke på vilken brant stigning det är vid denna korsning och med den usla halkbekämpningen i korsningarna. Det är inte alldeles enkelt att komma iväg från korsningarna med denna massa. Men vissa ”fiskar” som inte själv kör dessa typer av fordon förstår inte detta. De är så jävla sugna på att sätta en bot när minsta möjliga tillfälle ges. Det sunda förnuftet existerar sällan i lagens ögon

 4. Är väl i regel så att lasbilskuskar struntar i stopplikt, gäller i synnerhet väg 98 stopplikt mot väg 99.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.