fbpx

Statsministern har entledigats

Statsminister Stefan Löfven (S) har idag lämnat in sin avskedsansökan.

Klockan 12.30  tog talmannen emot statsministerns ansökan om att bli entledigad  som statsminister. Mötet ägde rum på talmannens kontor i riksdagen.

Statsministern och övriga statsråd har entledigats av talmannen men uppehåller sina befattningar till dess att en ny regering har tillträtt. Regeringen är därmed en övergångsregering.

Nu väntas ett antal talmansrundor, det vill säga då talmannen ska samråda med företrädare för partigrupperna i syfte att föreslå en ny statsminister för riksdagen.

Centerpartiet har meddelat att de kommer att släppa fram Magdalena Andersson som ny statsminister, då regeringen och C har kommit överens i strandskyddsfrågan.

Hur Vänsterpartiet gör är ännu en öppen fråga..

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Statsministern har entledigats

 1. Inte en dag för tidigt hoppas Magdalena drar S ännu mer ner, förändring behövs för Sverige.

 2. Är det inte dags och bilda en samlingsregering för det råder
  ju total kaos överallt
  Annars fortsätter pajkastningen som vi har haft i 7 år

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.