fbpx

Stefan Löfven avgår i november

Stefan Löfven (S) avgår som partiordförande och statsminister.

Det meddelade han i söndags under sitt sommartal i Åkersberga.

Löfven har tidigare uppgett att han är inställd på att fortsätta en mandatperiod till. Men nu uppgav han att socialdemokraterna kommer i nästa års valrörelse att ledas av någon annan än honom.

Han förklarade att beslutet har mognat fram under en tid och att han med detta vill ge sin efterträdare bästa förutsättningar.

Han fortsätter nu fram till partikongressen i november.

Stefan Löfven har varit partiordförande i snart tio år och statsminister i sju år.

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

22 kommentarer på “Stefan Löfven avgår i november

 1. Jag hoppas att S inför valet kör riktig vänsterpolitik med bl.a. förbättringar i socialförsäkringar och A-kassa som majoriteten av medborgarna får tillgodo. Att högern med stödpartiet SD vinner valet ser jag framemot, då får de visa sin politik med den s.k. arbetslinjen. Som innebär jobbskatteavdrag som betalas med neddragningar av socialförsäkringar, A-kassa m.m. Inte med ökade skatter för miljonärer. Intressant att följa om stödpartiet SD går med på detta?

 2. Nu ser Stefan Löfven att det inte går att manipulera mer och att Socialdemokraterna hamnat i politiska mitten utan stöd från Vänsterpartiet samt att högern tillsammans med SD ökar.
  Löfven såg att det var dax att avgå själv än att bli utröstade.

 3. När man inte har fakta, då finns bara personpåhoppen kvar och vad säger det om personerna som framför sådant?

  Situationen som nu föreligger är ingen annans ”fel” än ert. När man är missnöjd då säger sunt förnuft att man tittar runt och ser om något annat parti istället erbjuder det man efterfrågar. Att 15% av svenska folket helt plötsligt skulle vara övertygade om att allt är invandrarnas fel och allt blir jättebra bara vi kastar ut dem, ja då känns det som att Sverige verkligen är på väg käpprätt åt skogen och jag tror inte ett dugg på det.

  Istället känns det som att ni egentligen vill markera missnöjet och väljer därför det mest kontroversiella partiet. Jag tror inte ett dugg på att 15 % av Sveriges befolkning helt plötsligt har samma grundvärderingar som nazister och farcister.

  Däremot har ni uppenbarligen tänkt fullt ut vad er handling får för konsekvenser. Just det, ni orsakade en politisk härdsmälta som kommer att ta årtionden att hämta sig ifrån.

  Det är inte de etablerade partiernas fel att det ser ut som det gör, det är ett fel.

  Så, lägg ert missnöje åt sidan, fundera seriöst över hur ni vill ha det och vilket parti som erbjuder det. Rösta inte för att jävlas, finns inget parti som har ett utbud som i sin helhet kan lösa problemen, då röstar ni blankt och slutar gnälla.

  • Okey men med alla våldtäkter . Dödsskjutningar .vår sjukvård där folk dör utan cancervård. Ja listan är jätte lång .är ni blinda el kan ni inte inse vi har världens sjukaste samhälle tack vare Stefan Löfgren. Norrland det är slut m bidrag till allting nu .börja att jobba sitt inte på räven mer .den generationen är avsatt nu .

   • Signaturen Folk lever i det förgångna, bidragen delas ut i de södra delarna av landet, Norrbotten har väldigt låg arbetslöshet.
    Förr uttyddes myndigheten Arbetsmarknadsstyrelsen(AMS) som ”Alla Måste Söderut”, nu är det dags för ”Alla Måste Norrut”!

  • Och i slutändan är det 4%-partier som styr landet eftersom ”de styrande” fryser ut ett av de största partierna i landet. Hemska tanke att prata med en annan människa som tycker annorlunda än en själv! För det är precis vad de är, andra människor. Trots att du och dina likar vill utmåla alla som tänker annorlunda som nazister och liknande så kan inte 20% av landet helt plötsligt vara rasister som du själv säger. Sluta leka i sandlådan och väx upp!

   • Ja, det är verkligen odemokratiskt, rentav antidemokratiskt, hur man låter de små, små partierna styra landet åt h-e.

   • SD är med och beslutar i Sveriges högsta beslutande organ Riksdagen och hälften av riksdagen partier vill samarbeta om regeringsmakten med dem, hur kan du påstå att de är utfrysta?

    Att ett parti består av verkliga eller påstådda nazister innebär ju inte att alla som röstar på partiet behöver vara nazister.
    Men offerkoftan är ju ett populärt plagg nu för tiden.

    • Alla som röstar på SD är inte nazister, men alla nazister röstar på SD. Resten har inte alla hästar hemma!

  • Bengt, liksom du är jag också ganska säker på att mer än var fjärde väljare inte sympatiserar med fascister och nazister. Det är trams att fortsätta brunsmeta konservativa väljare, ungefär som att fråga om någon har slutat slå sin fru (men det har väl du gjort?). De som inte röstar på s, mp, c och v gör det nog inte heller för att jäklas, utan för att dom vill ha en ny politik. Antar att det kommer att märkas hösten 2022.

  • Bengt,förstår att du inte är för demokrati för alla. Du agerar som att den riktiga demokratin är att exkludera partier som du inte gillar. Tror att du talar för döva öron. Det finns tyvärr för många av din sort. Du kan inta ta död på demokratin med ditt banala sätt att försöka övertyga vettiga människor.

 4. Borg-arna smider åter planer på skatteavdrag som landets utanförskap får betala. Kommande M, SD, KD budget får under inga förhållanden gälla för nya Regeringen.

 5. Stefan Löfven är Sveriges genom tiderna sämsta statsminister! Han har misslyckats med ALLT… förutom att göra Sverige till ett ännu värre helvete än vad det redan är med ökad kriminalitet, våld, ekonomisk otrygghet och kraftig polarisering.

 6. Löfven tog aldrig tag i saker. Han ville så gärna ha makten så att han till och med bedrev borgerlig politik. Han efterlämnar en gigantisk hög med surdegar till sin efterträdare. Kravet på att nästa partiordförande ska vara en kvinna är stenhårt. Det spelar ingen roll vem kvinnan är bara det är en kvinna. Annika Strandhäll vore toppen. En manlig favorit skulle vara Anders Ygeman. Ja, alltså för M och Sd. Tyvärr så finns ingen man eller kvinna inom S som har utstrålning. Magdalena Andersson har gjort ett ypperligt jobb som finansminister. All heder till henne.

 7. Nog var det på tiden.
  Börjar se trött och sliten ut.
  Måste vara tufft med dagens socialdemokratiska syn på politiken och sammarbete med MP som varit en stor del i beslutet.

 8. Man förstår att statsministern kastar handduken Socialdemokraterna har allierat sig med ”4procents”-partierna Mp, L och gick med på alla krav som centern ställde i januariavtalet bara för att socialdemokraterna själva hade statsministerposten Dessa småpartier och centern har ju utnyttjat detta genom att hota att dom hoppar av regeringssamarbetet Sedan anslöt V till den skaran och då blev det som det blev
  Om socialdemokraterna ska komma över 20% i nästa val så måste man komma ur dom gamla galoscherna Samhället har förändrats men inte socialdemokraterna

 9. Äntligen, den mest menlösa statsministern vi någonsin haft låtit sig styras av ett 3.5% parti.

   • Politiken har gått ut på att Isolera SD …då har MP fått allt mer att säga till om ..nu får vi alla vara med och betala.. blir spännande sista politiska draget om nu MP sabbar för lagring av utbränt kärnbränsle tex… då skenar elpriset..

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.