fbpx

Stölder av extraljus ökar

NORRBOTTEN: Polisen ser nu att stölder av extraljus ökar. Det förekommer på flera platser i polisområde Norrbotten.

Stölderna sker oftast från bilar parkerade utomhus, på parkeringar knutna till lägenhetshus men även intill olika företag. Brotten sker oftast från det att man parkerat bilen på eftermiddagen fram till dagen efter då man ska använda den igen.
Många gånger är det nyare och dyra extraljus på snabbfästen, så kallade bågar, som är det tillgripna godset. I några fall även bilstereos och nyare däck.

Hur kan du skydda dig?
Några råd för att minska risken för stölder: Parkera bilen på ett upplyst ställe eller i garage. Förvara bilnycklar på ett säkert ställe, lägg dem inte alldeles intill ytterdörren. Har du en så kallad key-less bil, förvara gärna nycklarna i en plåtburk. På så sätt förhindrar du att någon kan fånga upp nyckelsignalen och lura bilen att tro att nyckeln finns intill/i bilen.

Har du extraljus med så kallade snabbfästen/bågar, ta in dem då du inte har uppsikt över bilen. DNA-märk dina bildelar, dekaler medföljer när man köper MärkDNA. Använd dekalerna så det syns att din bil är märkt med MärkDNA. Lämna inte datorer, mobiltelefoner och andra värdesaker synligt i bilen. Tänk på att även en tom väska eller kartong kan locka någon att göra inbrott i din bil. Se till att din bilstereo har stöldskyddskod eller löstagbar front som du tar med när du lämnar bilen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Stölder av extraljus ökar

  1. Rakblad mellan muttrar är också effektivt samtidig får man dna på stöldplatsen har erfarenhet av det och kan säga att det är effektivt

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN